Τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου επισκέφθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισκέφθηκε τα χωριά του Πηλίου που χτυπήθηκαν από τη χθεσινή ισχυρή νεροπ...


Σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισκέφθηκε τα χωριά του Πηλίου που χτυπήθηκαν από τη χθεσινή ισχυρή νεροποντή. Περιόδευσε σε Λεχώνια, Μαλάκι, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Μπούφα, Αφέτες και άλλες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα, βρέθηκαν αντιμέτωπες με κατολισθήσεις, ενώ μετρούν σημαντικές ζημιές σε υπόγεια και επιχειρήσεις. 
Κατά την περιοδεία, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την απόλυτη ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αφού πλήθος μηχανημάτων εργαζόταν για την αποκατάσταση των καταστροφών. Θέλησε, μάλιστα να συγχαρεί για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα την κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. 
Σύμφωνα με τον Χρήστο Μπουκώρο, η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί  πλημμυρόπληκτη και για το σκοπό αυτό θα καταθέσει αύριο ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και στον Υπουργό Οικονομικών,  προκειμένου να λάβουν επιδότηση όσα φυσικά πρόσωπα υπέστησαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. 
«Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έκανε το καθήκον της, πρέπει και η κεντρική εξουσία, δια των αρμοδίων υπουργών, να αναλάβει τις ευθύνες της. Όπως αποζημιώθηκαν οι πλημμυροπαθείς άλλων περιοχών με Υπουργική Απόφαση, έτσι θα πρέπει να αποζημιωθούν και οι κάτοικοι  των χωριών του Πηλίου». 
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη των συνεργείων που επιχειρούσαν στην περιοχή, όπως και με τον πρόεδρο του Τοπικού  Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου – Γατζέας, κ. Ευαγγελινό καθώς και με τον κ. Τσιρέμπολο του Τοπικού Συμβουλίου Αφετών.  

Ο Χρήστος Μπουκώρος, αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του ανέπτυξαν οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, τόνισε ότι και οι πληγέντες του Πηλίου θα πρέπει να έχουν την ίδια άμεση αντιμετώπιση, όπως είχαν οι κάτοικοι άλλων περιοχών. Η πολιτεία οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τις χθεσινές έντονες  πλημμύρες.  

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2521635386749874634

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item