Η ΝΔ αποχαιρετά τον Κώστα Πρίντζο

Από την ΝΟΔΕ ΝΔ Μαγνησία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του Κώστα Πρίντζου: Ο Κώστας Πρίντζος ήταν ο πολιτικός...


Από την ΝΟΔΕ ΝΔ Μαγνησία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του Κώστα Πρίντζου:


Ο Κώστας Πρίντζος ήταν ο πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία του την πολιτική ζωή του τόπου μας, υπήρξε ένας πολιτικός οξυδερκής, οραματιστής και ευρυμαθής. Ανιδιοτελής με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, προσπάθησε να την οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό, κόντρα σε λαϊκισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα. Toν διέκριναν σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη. 

Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της φιλελεύθερης παράταξης. Από το 1964 ήταν επικεφαλής στην νεολαία της ΕΡΕ. 

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1977, δεύτερη φορά το 1981 ως πρώτος βουλευτής του νομού Μαγνησίας και το 1985 πάλι πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία.

Υπηρέτησε την αλήθεια, τη δημοκρατία, την ελευθερία. 


Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.Δήλωση του βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου

Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Πρίντζου. Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνδρας υψηλού πολιτικού αναστήματος, βαθύς γνώστης της πολιτικής και της ιστορίας, ολοκληρωμένος επιστήμονας, ευρυμαθής και φλογερός πατριώτης. Η απώλεια του Κώστα Πρίντζου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό διότι, εκτός από σωστός οικογενειάρχης, υπήρξε αταλάντευτα προσηλωμένος στο δημόσιο συμφέρον και στην προκοπή της Μαγνησίας και της Ελλάδος. 
Η πολιτική ζωή της Ελλάδος έχασε σήμερα έναν ασυμβίβαστο μαχητή, έναν έντιμο πολιτικό, έναν δεινό ρήτορα. Η αίσθηση του μέτρου, ο βαθύς ιδεαλισμός, η αδιαπραγμάτευτη σοβαρότητα, η προσήλωση στη λογική σε συνδυασμό με την ουσιαστική θεωρητική του σκέψη, η αφοσίωσή του στα διαχρονικά  ιδανικά που τόσο απουσιάζουν στις μέρες μας από τη δημόσια ζωή, υπήρξαν δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής διαδρομής του Κώστα Πρίντζου.

Συμπάσχω με απέραντη θλίψη στην απώλειά του και απευθύνω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του, στον αδελφό του Νικήτα, σε όλους τους οικείους του και στους χιλιάδες πολιτικούς φίλους του, που πίστευαν διαχρονικά στην αξία του. Αιωνία η μνήμη του.

Related

ΒΟΛΟΣ 1424232282116875045

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item