Το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας έκοψε την πίτα του (εικόνες)

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα στο Ergon το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Νομού Μαγνησίας. Στην ομιλία τ...


Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα στο Ergon το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Νομού Μαγνησίας.
Στην ομιλία της η πρόεδρος Νάνσυ Καπούλα τόνισε μεταξύ άλλων:


Οι συνάδελφοι μηχανικοί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές αλλαγές και θεσμοθετήσεις νέων όρων και κανόνων. Αλλαγές όπως η ανάρτηση των δασικών χαρτών, οι οποίοι δημιούργησαν πλείστα όσα προβλήματα στους ιδιοκτήτες, λόγω των ασαφειών στο νόμο και τα οπoία κλήθηκαν οι μηχανικοί να επιλύσουν.
Το ΤΕΕ Μαγνησίας σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Λάρισας, το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Σύλλογο Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας υλοποίησε άμεσα ενημερωτικές ημερίδες στο Δήμο Βόλου, το δήμο Αλμυρού και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, και προσπαθήσαμε μέσω της συνέργειας, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. 
Ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και πως οι επιτροπές θα μπορέσουν να αποφασίσουν για την πληθώρα των διαφορετικών περιπτώσεων. Οι δασικοί χάρτες είναι χωρίς αμφισβήτηση αναγκαίοι για τη χώρα και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια ωστόσο η υλοποίησή τους δε διαφαίνεται να είναι άμεση και είναι σαφώς ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην παρούσα φάση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Στα θετικά βήματα της χρονιάς μπορούμε να προσμετρήσουμε την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Το ΤΕΕ Μαγνησίας αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ημερίδες ενημέρωσης σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο υπό την αιγίδα των δύο Δήμων. Η κοινή μας προσπάθεια είναι να ενημερωθεί το σύνολο των ιδιοκτητών τόσο για την αναγκαιότητα της δήλωσης της περιουσίας όσο και για την διαδικασία ώστε να λύσουμε πιθανές απορίες ή ανησυχίες των ιδιοκτήτων και ολοκληρωθεί ομαλά και άμεσα η περίοδος των δηλώσεων.

Δείτε εικόνες:
Related

ΒΟΛΟΣ 1984614552405584981

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item