423 έργα προϋπολογισμού 811.510.641 ευρώ την περασμένη επταετία στη Μαγνησία

Τετρακόσια σαράντα τρία έργα, προϋπολογισμού 811.510.641,74 € είναι ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, την...


Τετρακόσια σαράντα τρία έργα, προϋπολογισμού 811.510.641,74 € είναι ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, την περασμένη επταετία , τον οποίο παρουσίασε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Όπως είπε, η απολογισμός είναι ένα χειροπιαστό δείγμα για τη συλλογική δουλειά που γίνεται στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, ενώ πρόσθεσε πως τα έργα που προγραμματίζονται είναι έργα ζωής που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες κι έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα των κατοίκων των περιοχών αυτών, δίνοντας λύση σε χρονίζοντα προβλήματα. Πρόσθεσε δε ότι με την παραγωγή των έργων διαχέεται χρήμα στην τοπική οικονομία και η Περιφέρεια συμβάλλει στη διατήρηση ή τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να συγκρατήσει τη φυσική ισορροπία της κοινωνίας.
Ολοκληρώνοντας πάντως, τον απολογισμό, η κ. Κολυνδρίνη αναφέρθηκε και φέτος, στο πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, η οποία δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο που θέλουν να παράγουν.
«Προσπαθούμε να την αντισταθμίσουμε βάζοντας όλοι περισσότερη δουλειά και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ως προς την μείωση των δαπανών (πχ. ενοίκια στέγασης υπηρεσιών). Με την αμέριστη υποστήριξη του Περιφερειάρχη μας Κωνσταντίνου Αγοραστού, όλων των περιφερειακών συμβούλων, των υπηρεσιών μας και των υπαλλήλων μπορούμε με σιγουριά να ισχυριστούμε ότι ο απολογισμός για το 2017 έχει θετικό πρόσημο» δήλωσε χαρακτηριστικά, η αντιπεριφερειάρχης.
Προγραμματικές Συμβάσεις 
Σύμφωνα με την απολογισμό, ο Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στηρίζει με δημοπρατήσεις μελετών και έργων κυρίως μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με διάφορους φορείς (ΟΤΑ, Π.Θ. Υπ. Δικαιοσύνης κλπ). Το συνολικό ύψος των υπό υλοποίηση αλλά και των εγκεκριμένων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας Προγραμματικών Συμβάσεων με φορέα υλοποίησης τη Δ.Τ.Ε. ξεπερνά σήμερα τα 36 εκ. €.
Με δεδομένη την υποστελέχωση της υπηρεσίας, αυτές οι Προγραμματικές Συμβάσεις δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών της, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.
Συντήρηση – Τεχνική Αστυνόμευση Οδικού Δικτύου
Στις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας ανήκει και η συντήρηση του οδικού δικτύου (εθνικού, επαρχιακού και κοινοτικού), του οποίου το συνολικό μήκος είναι 1.100 χλμ.
Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι υλοποιήθηκαν έργα ασφαλτικών και τεχνικών, προϋπολογισμού 13.309.400 €, έργα διαγράμμισης 223.200 €, κοπή χόρτων 100.000 €, συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού 200.000 €, καθώς και αποχιονισμοί, προϋπολογισμού 2.000.000 €.
Αναφορικά με τα ρέματα, μήκους περίπου 8.000 χλμ., την προστασία, την αστυνόμευση και τον καθαρισμό η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι έγιναν έργα προϋπολογισμού 649.550 €.
Τα έργα ΕΣΠΑ
Την τελευταία επταετία δήλωσε ότι έγιναν 47 έργα συνολικού προϋπολογισμού 126.327.106,50 €, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του δρόμου Βόλος – Βελεστίνο, η παρακολούθηση της ποιότητα των νερών κολύμβησης, οι λειτουργίες του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Βόλου η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ευξεινούπολης, ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης Βόλου και Ν. Ιωνίας, το δίκτυο ακαθάρτων Σούρπης, η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Σκοπέλου, δράσεις για υποστήριξη οικογενειών και μαθητών ΑμεΑ και δημιουργία Κέντρων Κοινότητας Δήμων της Μαγνησίας.
Επίσης από το ΕΣΠΑ υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόποληες για δημιουργία δομής ΣΥΔ, το κτίριο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και τμήματος του πρώην Ματσάγου για το Τμήμα Οικονομικών του Π.Θ., το νέο κτίριο του Κ.Υ. Σκιάθου, αναβάθμιση υποδομών του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας, προμήθεια εξοπλισμού στοπ Νοσοκομείο Βόλου, προμήθεια 10 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ , δίκτυα αποχέτευσης στην Αλόννησο και στο παραλιακό μέτωπο Ν. Αγχίαλος – Βόλος, καθώς και το φράγμα συγκέντρωσης νερού στο Μαυρομάτι Αλμυρού.
Από τις Δημόσιες επενδύσεις
Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολοκληρώθηκαν 11 έργα 6.295.000 €, όπως η συντήρηση του χιονοδρομικού Κέντρου, αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους, συντηρήσεις του επαρχιακού δικτύου, ηλεκτροφωτισμός, καθαρισμοί και διαγραμμίσεις.
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οκτώ έργα από το ΠΔΕ, προϋπολογισμού 11.672.600 €, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις οδικού δικτύου, αποκατάσταση ζημιών, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, αποχιονισμοί αι ολοκλήρωση ασφαλτικών. Από το ίδιο πρόγραμμα είπε ότι οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι οι παρακάμψεις Αφήσσου, Ζαγοράς, Χιονοδρομικού Κέντρου και το αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Κυριακής Τρικερίου ύψους 1.553.800 €.
Ακόμη, αναφέρθηκε σε έργα ΚΑΠ, προμήθειες και υπηρεσίες, καθώς και σε μελέτες ύψους 807.550 €.
Έργα προς δημοπράτηση
Τα προς δημοπράτηση έργα, προϋπολογισμού 11.408.385 € είναι οι παρεμβάσεις αναπλάσεων παιδιών χαρών Αλοννήσου, κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Ζαγορά, καθαρισμός υδατορεμάτων και ρεμάτων Σκοπέλου, καθαρισμοί, ηλεκτροφωτισμός, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις δρόμων του εθνικού, ορεινού και νησιωτικού οδικού δικτύου, αποκατάσταση ζημιών από χιονοπτώσεις και ασφαλτικές εργασίες.
Απολογισμός Υπηρεσιών
Η κ. Κολυνδρίνη έκανε απολογισμών των υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας, Περιβαλλοντική Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου, που αδειοδότησε 660 Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και διενήργησε 100 έκτακτους ελέγχους, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Το Τμήμα Ανάπτυξης και Βιομηχανίας εξέδωσε 15 άδειες λειτουργίας κι εγκατάστασης και διενήργησε 58 ελέγχους σε βιομηχανίες, επαγγελματικά εργαστήρια και ανεξέλεγκτης καύσης. Το Τμήμα Επαγγέλματος χορήγησε 372 επαγγελματικές άδειες, ανανεώσεις και βεβαιώσεις.
Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης χορήγησε – ανανέωσε 86 άδειες εργασίας, σε αλλοδαπούς και υπηκόους τρίτων χωρών, η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων συνεδρίασε 7 φορές και συζητήθηκαν 19 υποθέσεις.
Το Τμήμα Εμπορίου προέβη σε 53 δειγματοληψίες, ελέγχθηκαν συνολικά από την Υπηρεσία 299 ζυγιστικά όργανα, πραγματοποίησε 218 αγορανομικούς ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν 323 τιμοληψίες.
Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις του Γραφείου Τουρισμού, της Πολιτικής Προστασίας, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας που ολοκλήρωσε 178 Αυτοψίες, 22 Γνωμοδοτήσεις – Εισηγήσεις επί Μ.Π.Ε., 6 Μετρήσεις Θορύβου, 29 Εκθέσεις Αυτοψίας, 14 Εκθέσεις Αυτοψίας Κ.Ε.Π.Π.Ε., 11 Αποφάσεις Επιβολής Διοικητικών Κυρώσεων (προστίμων), 37 Έγγραφα που αφορούν σε γεωτρήσεις, και 90 σε άδειες χρήσης νερού.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2762313291083977903

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item