Ξεκίνημα Βόλου: Υποκριτική η στάση της δημοτικής αρχής

Σε ανακοίνωσή του, το Ξεκίνημα Βόλου, χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την καύση απορριμμάτων, όπως αυ...


Σε ανακοίνωσή του, το Ξεκίνημα Βόλου, χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την καύση απορριμμάτων, όπως αυτή εκφράστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου πρέπει να εξαχθούν μια σειρά από συμπεράσματα.
Χωρίς τη μαζική κινητοποίηση του κόσμου η Δημοτική Αρχή δεν θα είχε πάρει θέση ενάντια στην καύση σκουπιδιών RDF-SRF στην ΑΓΕΤ
Πριν μόλις λίγες ημέρες ο Α. Μπέος έλεγε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση «είναι καλύτερο να θάβουμε στα σκουπίδια από το να τα καίμε;». Για μήνες η Δημοτική Αρχή αρνούνταν να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιδορούσε τους πολίτες που αντιδρούσαν και τους χαρακτήριζε μπαχαλάκηδες και τραμπούκους. Έσερνε στα δικαστήρια μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και φυσικά απουσίαζε από κάθε μαζική εκδήλωση ενάντια στην καύση.
Κάτω όμως από τη διογκούμενη κοινωνική κατακραυγή ενάντια στην καύση σκουπιδιών και μετά από επανειλημμένες μαζικές συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να υιοθετήσει ψήφισμα ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος με την κινητοποίησή του μπορεί να επιβάλλει τη θέληση του ακόμη και σε ψευτοτσαμπουκάδες «άρχοντες» τύπου Μπέου.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι αυτή η απόφαση δεν έχει πρακτική αξία γιατί 1ον η ΑΓΕΤ συνεχίζει να καίει σκουπίδια RDF-SRF με ευθύνη της κυβέρνησης που έδωσε την άδεια και 2ον ο Δήμος Βόλου συνεχίζει να σκοπεύει να φτιάξει εργοστάσιο που θα μετατρέπει τα σκουπίδια του Βόλου σε καύσιμο SRF.

Related

ΒΟΛΟΣ 8212689265404620883

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item