Γιατί ο Τούρκος εισαγγελέας κρατά στη φυλακή τους Έλληνες στρατιωτικούς

Να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο  Έλληνες στρατιωτικοί , αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν...


Να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.
Σήμερα το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ' οίκον περιορισμού.
Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα και υπάρχει πιθανότητα να διαφύγουν.
Επίσης, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι υπάρχουν υποψίες ότι έχουν διαπράξει αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών με τον εισαγγελέα είχε οριστεί για την Παρασκευή, προκειμένου να τους ενημερώσει -μεταξύ άλλων- για το αν έχει στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο.
Χθες o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και o Ντόναλντ Τουσκ έθεσαν το θέμα στη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα.
Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν από το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.
Στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά και την παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα μπορεί να απελευθερωθούν πριν από το Πάσχα

Related

ΕΛΛΑΔΑ 2207470550575102553

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item