Βουλευτής Μαγνησίας αποχώρησε από τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων λόγω της παρουσίας βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί, στο στρατόπεδο «Ν. Γεωργούλα» η πρώτη σειρά των 450 νεοσυλλέκτων, παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς, αν...Ορκίστηκε σήμερα το πρωί, στο στρατόπεδο «Ν. Γεωργούλα» η πρώτη σειρά των 450 νεοσυλλέκτων, παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, βουλευτών, πολιτών αρχών και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Η τελετή επισκιάστηκε ωστόσο, από την αποχώρηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Κώστα Στεργίου, λόγω της παρουσίας του βουλευτή της Χ.Α., κ. Παν. Ηλιόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ορκωμοσία τελέστηκε, τόσο με χριστιανικό, όσο και με πολιτικό όρκο. Ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος,  τόνισε ότι ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει για την πατρίδα μας.
Ο ταξίαρχος προέτρεψε τους νεοσύλλεκτους να γίνουν άριστοι μαχητές και να προκαλέσουν την ιστορία με τη λεβεντιά τους και συμπλήρωσε ότι η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα, με γνώση, πειθαρχικούς και αποφασιστικούς, ώστε να αξιοποιηθούν τα μέσα και τα υλικά που η προμήθειά τους γίνεται με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Ο αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης μετέφερε χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, τονίζοντας ότι η αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ενός ισχυρού και αξιόμαχου Στρατού που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας  και θα υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, όπως είναι η αποστολή του.
Όπως είπε, ο Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, διότι το προσωπικό του διατηρεί την αισιοδοξία, το υψηλό ηθικό και πρωτίστως διακατέχεται από το πνεύμα του νικητή. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού, οπότε το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης.

Αποχώρηση του Κ. Στεργίου
Σε δήλωσή του μετά τη λήξη της τελετής, έξω από το στρατόπεδο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου χαρακτήρισε άστοχη την ενέργεια της διοίκησης να καλέσει στη σημερινή τελετή και στη σημερινή συγκυρία που περνάει ο χώρα «εκπρόσωπο και απόγονο των εγκληματιών και των κουκουλοφόρων της περιόδου ‘40-45» και είπε ότι το στράτευμα σήμερα πρέπει να υπερασπιστεί την πατρίδα μας.
Καταλήγοντας ο Κώστας Στεργίου είπε ότι θα δει πως θα αντιμετωπίσει το θέμα και πολιτικά, διότι δεν μπορεί το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας να έχουν τέτοια αντιμετώπιση σε πολιτικά πρόσωπα.Related

Sticky 6354654264889430289

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item