Προγραμματική σύμβαση δήμου Αλμυρού και «Βιώσιμης Πόλης» για αστικές αναπλάσεις

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ με εκπρόσωπο τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλί...


Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ με εκπρόσωπο τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρη Καφαντάρη και του Δήμου Αλμυρού με εκπρόσωπο τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Εσερίδη, για την  «Τεχνική Υποστήριξη για την ωρίμανση έργων αναπλάσεων αστικών χώρων του δήμου».
Με τη συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται ο Δήμος, ο οποίος αποτελεί μέλος της, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ωρίμανση έργων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος και της αισθητικής του χώρου, διεκδικώντας χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.
Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ υποστηρίζει εμπράκτως τα μέλη της, προσφέροντας, εκτός από την τεχνογνωσία, και το γενικό συντονισμό διάφορων εμπλεκομένων, όπου ζητείται η συνεργασία της.
Το «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» και διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» είναι μια Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στο οποίο συμμετέχουν Δήμοι της Ελλάδας (π.χ. Δήμος Αρταίων, Δήμος Αχαρνών, Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δήμος Ελασσόνας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Δήμος Καρπενησίου, Δήμος Μουζακίου, Δήμος Νοτίου Πηλίου) και της Κύπρου με κοινά χαρακτηριστικά.
Ως βασικό σκοπό έχει τον σχεδιασμό και την ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες, να υποβάλλουν και να υλοποιούν  προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όσον αφορά τους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας και της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα το Δίκτυο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του, μέσω της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών.
Σε μια εποχή, όπου οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη ενός τόπου γιατί συνεισφέρουν στην ωρίμανση των έργων.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1768992911294663940

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item