Αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών του Πηλίου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομιών, ζητώντας την εφαρμογή φορολογικών και ασφαλι...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομιών, ζητώντας την εφαρμογή φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων για τους επαγγελματίες του Πηλίου. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκονται οι επαγγελματίες   του Πηλίου, οι  οποίοι είδαν τις επιχειρήσεις τους να πλήττονται από τις πρόσφατες, έντονες πλημμύρες. Η ζημιά που έχει προκληθεί στον τουρισμό αλλά και στην αγροτική παραγωγή είναι μεγάλη. Ήδη η όποια τουριστική δραστηριότητα στα χωριά του Πηλίου, τα οποία αποτελούν και χειμερινό προορισμό για πολλούς επισκέπτες έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ ακόμη και η μετακίνηση των αγροτικών προϊόντων είναι πλέον αδύνατη. Εξάλλου, από την ένταση των πλημμυρών ακυρώθηκαν παραδόσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει κριθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Ιανουάριο, με τη προσβασιμότητα σε πολλές περιοχές να είναι αδύνατη. 
Οι φορολογικές, ασφαλιστικές και πιστωτικές ελαφρύνσεις θα αποτελέσουν μια σημαντική βοήθεια για τους επιχειρηματίες, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες». 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρηματίες του Πηλίου και να προβεί στην αναστολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων. 

Related

ΒΟΥΛΗ 466695120995241040

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item