"Ο Μαρξ στο Σόχο" στην Νέα Ιωνία

Η Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου σας καλεί την Πέμπτη 29/3/18, στις 19.30 να παρακολουθήσετε στο χώρο μας (Θεοφίλου 9Α, πίσω ...


Η Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου σας καλεί την Πέμπτη 29/3/18, στις 19.30 να παρακολουθήσετε στο χώρο μας (Θεοφίλου 9Α, πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας) τη θεατρική παράσταση Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ, έργο του  του ιστορικού και ακτιβιστή των πολιτικών δικαιωμάτων Xάουαρντ Ζιν. 
Το έργο, ένας εμπνευσμένος θεατρικός μονόλογος, φέρνει τον μεγάλο στοχαστή να αναρωτιέται «Δεν αναρωτιέστε γιατί νιώθουν την ανάγκη να με ανακηρύσσουν νεκρό, ξανά και ξανά;» 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρξ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Απηυδισμένος ο Καρλ Μαρξ από το τέταρτο Μνημόνιο της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης εν Ελλάδι, επιστρέφει στη γη και στη φτωχογειτονιά της Νέας Ιωνίας στο Βόλο για να αποκαταστήσει τις απόψεις του. Βρήκε χρυσή ευκαιρία και το γεγονός πως ο Επίτιμος ανέβηκε στον πάνω κόσμο ώστε για μια ώρα να κατέβει αυτός στη γη και να τα βάλει με τον κάθε διαχειριστή του καπιταλισμού αλλά και με τον Πίπερ που προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις απόψεις του και να μεταφράσει το Κεφάλαιο.῾Μα εγώ Πίπερ δεν είμαι μαρξιστής!῾ 
Στην εποχή των υποκριτικών Je suis…, o ίδιος δηλώνει εν τέλει το ᾿Je ne suis pas marxiste῾ (εγώ δεν είμαι μαρξιστής) καταγγέλλοντας ουσιαστικά αυτούς που τον ερμηνεύουν ως Αγία Γραφή αλλά και αυτούς που θεωρούν πως το μέλλον της ανθρωπότητας είναι το συνεχές There Is No Alternative (TINA, δεν υπάρχει εναλλακτική). 
 
O Xάουαρντ Ζιν προσγειώνει τον Μαρξ στη σφαίρα του πραγματικού και με τις επικαιροποιήσεις μας είναι ζωντανός το 2018. Παρ`όλα αυτά κάνει μία ανασκόπηση στην προσωπική του ζωή, πολλές φορές με αυτοσαρκασμό, θυμούμενος έτσι την σχέση του με την γυναίκα του Τζένη Βεστφάλεν, την Λένχεν, την αγάπη του στις κόρες του,την ένδεια και τον θάνατο των παιδιών του, τη σχέση του με τον επιστήθιο φίλο του Ένγκελς αλλά και την αντιπαράθεση του με τον Μιχαήλ Μπακούνιν που συμβολικά και σατυρικά εισβάλλει στο σπίτι του στο Σόχο. Εκεί στο Σόχο αναλύουν ο καθείς με τον δικό του τρόπο την Παρισινή Κομμούνα του 1871.
 
῾Προλετάριοι δεν έχετε να χάσετε τίποτα άλλο πέραν από τις αλυσίδες σας῾,  
και το φάντασμα του Μαρξ στα 200 χρόνια από τη γέννησή του στις 5 Μάη 1818 πλανάται στον κόσμο όσο παραμένουν οι αιτίες οι παλιές. 
 
Περιοδεύον θεατρικό εγχείρημα * Ρε Αλέξης (Κύπριος επαναστάτης του Μεσαίωνα).
Παίζει: Kυριάκου Βασίλης. Σκηνοθεσία: Kυριάκου Βασίλης/Νίκος Σέργης
Αφίσα: Στέλλα Καναβού

Related

LIFESTYLE 7325033228401724255

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item