«Η Δύναμη του Λόγου» στον κινηματογράφο «Αχίλλειο»

Στο  CineDoc  Βόλου, το  Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 19.30 , στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με τη  Διεύθυνση Πολιτισμού  ...


Στο CineDoc Βόλου, το Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 19.30, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, θα προβληθεί το γαλλικό ντοκιμαντέρ À Voix Hauteτου Stéphane de Freitas. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα νέων, διαφορετικής καταγωγής και αντιλήψεων, από τα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού, που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό ρητορικής, αν και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια. Ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες, υμνεί τον λόγο και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα όριά μας και τονίζει την σημασία της αυτοπαρουσίασης και αυτοέκφρασης.
«Ο λόγος είναι το όπλο που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά και το μέσο για να κατακτήσουμε τον κόσμο», λένε οι φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η απόφαση τους να βρεθούν εκτεθειμένοι μπροστά στο κοινό, αποκαλύπτει την ανάγκη τους να μοιραστούν συναισθήματα, να υπερασπιστούν ιδέες, αλλά και να εκφράσουν τα όνειρα τους. Η κάμερα ακολουθεί τους πρωταγωνιστές στη διαδικασία της προετοιμασίας και στην καθημερινή τους ζωή στις γειτονιές των προαστίων του Παρισιού.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Β. Μαντζώρου, φιλόλογο- πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, και τον κ. Δ. Δακτυλά, σκηνοθέτη-ηθοποιό.
2017/95΄/Γαλλία
Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3000673344863539062

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item