Τοπικό δημοψήφισμα για την ΑΓΕΤ ζητά ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αναστασίου

Τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ζητά με δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ ο πολιτευτής Μαγν...


Τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ζητά με δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ ο πολιτευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Αναστασίου:
Τοπικό δημοψήφισμα τώρα…
Αντί οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να παίζουν τις μαλωμένες επικοινωνιακά «κουμπάρες» του ποιος ευθύνεται χθες ή σήμερα, για την άδεια καύσης σκουπιδιών από τους απαρχαιωμένους κλιβάνους της ΑΓΕΤ… ας φροντίσουν να αποσαφηνίσουν την θέση τους για το εάν ο Βόλος συμφωνούν να γίνει ο σκουπιδότοπος προς καύση της Μεσογείου…
Εάν οι Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι, η καύση σκουπιδιών στη τσιμεντοβιομηχανία δίπλα στα σπίτια μας, είναι το ίδιο ασφαλής με τα υπερσύγχρονα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων της Κοπεγχάγης, της Βιέννης, της Σουηδίας και της Γερμανίας, ας συνεχίσουν τον καυγά…
Οι καυγάδες αναζήτησης πολιτικών ευθυνών για το ποιος έδωσε ή όχι την άδεια στην ΑΓΕΤ όμως, δεν δίνουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα των ημερών.
Θα πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν ότι έχουν υποχρέωση ν’ αφουγκραστούν την ανησυχία και τον αναβρασμό που υπάρχει στη τοπική κοινωνία, τις σημαντικές ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας στο θέμα, αλλά και την νοοτροπία μπανανίας που διέπει την πολυεθνική Lafarge που προσπαθεί να χειραγωγήσει τη πληροφόρηση των πολιτών επί του θέματος με:
– τη εν κρυπτώ συμμετοχή υπαλλήλων της μελών του Δ.Σ της ΑΓΕΤ στην ημερίδα φιάσκο του Δήμου για το εργοστάσιο SRF/RDF
– με τον αποκλεισμό από την αυριανή της ενημέρωση στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων -που πρέπει να την ελέγχουν με αυστηρότητα-, των ΜΜΕ, των βουλευτών, των επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων στο Δήμο που προκάλεσαν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οικολογικές οργανώσεις όπως την ΠΠ και την σοβαρή Επιτροπή Πολιτών απέναντι στην καύση σκουπιδιών.
Είναι η ώρα για καθαρές κουβέντες και όχι για την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Τοπικό δημοψήφισμα τώρα για τον εάν οι Βολιώτες επιθυμούν η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και ο Δήμος Βόλου να παράγει RDF/SRF που θα καίγονται στους κλιβάνους της. Απόσυρση της άδειας καύσης σκουπιδιών της ΑΓΕΤ και υιοθέτηση μέσω κινήτρων -φορολογικών και άλλων- της χρήσης του φυσικού αερίου.
Η τοπική κοινωνία απαιτεί ένα άλλο ελληνικό ευρωπαϊκό κράτος που σήμερα δεν υφίσταται κ.Φάμελλε, που θα διέπεται από άλλου τύπου επιχειρηματική νοοτροπία στη οποία θα κυριαρχεί μαζί με τα κέρδη και η ευθύνη της περιβαλλοντικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία. Απαιτεί μια αξιόπιστη διοίκηση και δομές που θα υποστηρίζουν συνεχείς ελέγχους.
Τέλος αν πρέπει να συναποφασίσουμε ως τοπική κοινωνία την αξιοποίηση των σκουπιδιών που παράγουμε στη κατεύθυνση της καύσης, αυτό ας το κάνουμε με τους πιο σύγχρονους ευρωπαϊκούς όρους, όπως δηλαδή το κάνουν στην Κοπεγχάγη.. και όχι όπως στο Μαρόκο ή τη Μποκοτά.

Related

ΒΟΛΟΣ 6843307000904935667

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item