Εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Η διαμόρφωση ενός σωφρονιστικού συσ τήματος με προοδευτικά χαρακτηριστικά, η εφαρμογή ολοκληρωμένων διαδικασιών επανένταξης των κρατ...


Η διαμόρφωση ενός σωφρονιστικού συστήματος με προοδευτικά χαρακτηριστικά, η εφαρμογή ολοκληρωμένων διαδικασιών επανένταξης των κρατουμένων, η κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αλλά και ο απόλυτος σεβασμός της αξιοπρέπειάς τους, είναι ζητήματα που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί πάντοτε ως εξαιρετικής σημασίας.
Για το λόγο αυτό, έχουμε εμπλακεί με ιδιαίτερα ενεργό τρόπο στον δημόσιο διάλογο για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, καταθέτοντας επεξεργασμένες προτάσεις εφ’ όλης της ύλης για τις διατάξεις του υπάρχοντος Σχεδίου Νόμου. Μάλιστα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιούμε επισκέψεις σε σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας, προκειμένου να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις θέσεις μας, μέσα από συζητήσεις με το σωφρονιστικό προσωπικό, τις υπηρεσίες των φυλακών, κυρίως δε με τις κοινότητες των κρατουμένων.
Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 15/3 και ώρα 17:00, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν εντός του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου εκδήλωση με τίτλο «Ακούγοντας αυτούς που δεν έχουν φωνή – Κράτηση νέων, αναμορφωτήρια ανηλίκων, μια ριζοσπαστική προοπτική για τη σωφρονιστική πολιτική». Στη συζήτηση θα παρέμβουν εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και παιδοψυχολόγοι, ενώ οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν, σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης στο ίδρυμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.

Related

ΒΟΛΟΣ 4733907804452396027

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item