Εκδήλωση με θέμα την εμπορία ανθρώπων την ερχόμενη Δευτέρα στο Βόλο

Η Οργάνωση Α21 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ Συμβαίνει και εδώ ” τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 , στις 6.30μ.μ . στο Domotel ...


Η Οργάνωση Α21 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ Συμβαίνει και εδώ ” τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 , στις 6.30μ.μ . στο Domotel Xenia Volos. Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από την Α21 υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας, στους φοιτητές αλλά και στο ευρύτερο κοινό του Βόλου.
Η εμπορία ανθρώπων ( human trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.
Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όχι μόνο δεν εξαιρείται από τον χάρτη του trafficking, αλλά είναι χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων, αφού αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για  σωματεμπορία αφού εκτιμάται πως περίπου χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ. Το έγκλημα της σωματεμπορίας υπάρχει κρυμμένο στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και τα χωριά.

Related

ΒΟΛΟΣ 7053230139670154196

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item