"Μαζί για τον Βόλο": Παρωδία η ενημέρωση της ΑΓΕΤ

Η δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο" εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την ΑΓΕΤ για τη στάση της στο θέμα της ενημέρ...


Η δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο" εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την ΑΓΕΤ για τη στάση της στο θέμα της ενημέρωσης για την καύση RDF:
Η λέξη «παρωδία» είναι λίγη για να περιγράψει κανείς τη συνάντηση ενημέρωσης, κατά τους ίδιους, που διοργάνωσε η ΑΓΕΤ στις εγκαταστάσεις της σχετικά με την καύση RDF. Διότι η συνάντηση έγινε ύστερα από μεγάλη αναστάτωση και πιέσεις από την τοπική κοινωνία που όμως τελικά αποκλείστηκε. Χαρακτηριστική είναι η άποψη του εκπροσώπου της εταιρίας ότι μία ιδιωτική εταιρεία καλεί όποιον θέλει. Δεν γνωρίζει μάλλον, ή δεν θέλει να γνωρίζει ότι το δικαίωμα της πρόσβασης του κοινού στην περιβαλλοντική πληροφόρηση έχει κατοχυρωθεί από θεσμικά όργανα τόσο στην Ελλάδα όσο και από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ (σύμβαση του Άαρχους, Ευρωπαϊκή οδηγία 2003/4, Ν.3422/2005). Συνεπώς κανείς δεν κάνει τη χάρη στους πολίτες να τους ενημερώσει για τόσο σοβαρά θέματα αλλά είναι υποχρέωσή τους.
Το αίσθημα ανησυχίας και καχυποψίας της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην ΑΓΕΤ ενισχύεται καθώς δεν επετράπη η είσοδος ούτε σε δημοσιογράφους για να καλύψουν το γεγονός. Στο ζήτημα του «καθαρού ουρανού» ποιες «αστραπές» φοβάται η ΑΓΕΤ; 
Με ικανοποίηση βλέπουμε τη διάθεση θεσμών και φορέων της πόλης να μην νομιμοποιούν αυτή την διαδικασία αποκλεισμού και να αποχωρούν από τη συνάντηση. Υπάρχει βέβαια και ο Δήμος Βόλου με τα ήξεις αφήξεις που από την μία αγανακτεί δήθεν που δεν καλούνται τοπικοί βουλευτές αλλά από την άλλη στέλνει το δεξί του χέρι – Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Ή όπως η Περιφέρεια η οποία είχε «ανειλημμένες υποχρεώσεις». 

Αν λοιπόν από τη μία έχουμε μία ιδιωτική εταιρία που αδιαφορεί για την όποια όχληση στην ατμόσφαιρα, αν από την άλλη έχουμε μια Περιφέρεια η οποία αδυνατεί να διεξάγει το πλήθος των ελέγχων που απαιτούνται όσον αφορά την καύση (η ίδια Περιφερειακή Αρχή που γνωμοδότησε υπέρ της καύσης των υλικών αυτών στο παρελθόν), καλούμε τότε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να έρθει στον Βόλο και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και φυσικά εφόσον δεν τηρούνται οι όροι και οι προδιαγραφές να αναστείλει τις άδειες και να επιβάλλει πρόστιμα. Με λίγα λόγια να κάνει τη δουλειά του. Κάτι που είδαμε να κάνει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), ο οποίος αποφάσισε την κατάργηση επιδότησης υλικών από σύμμικτα στερεά απόβλητα και την μείωση έως κατάργηση των επιδοτήσεων για τα υλικά όπως SRF και RDF που δεν θεωρούνται ανακύκλωση. Αυτά ας τα βλέπει ο Δήμος Βόλου που συμπράττει στη λογική της καύσης απορριμμάτων επιδιώκοντας τον ρόλο του παραγωγού και «πλασιέ» SRF.

Related

ΒΟΛΟΣ 4518758460143636735

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item