Παράταση του κτηματολογίου στις πληγείσες περιοχές του Πηλίου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας την παράταση του ...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας την παράταση του κτηματολογίου για τα χωριά του Πηλίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας «Σε εξέλιξη βρίσκεται το κτηματολόγιο στο Πήλιο, ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοί του μετρούν τις πληγές, που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Συγκεκριμένα, από τις 8 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την εταιρεία του εθνικού κτηματολογίου. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει σε ένα περίπου μήνα,  δηλαδή στις 10 Απριλίου. 
Οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για το Πήλιο αφορούν τις περιοχές Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Αφετών, Βυζίτσας, Ζαγοράς, Καλαμάκι, Καλών Νερών, Κισσού, Λαμπινούς, Μακρυρράχης, Μηλεών, Μουρεσίου, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Ξουριχτίου, Πινακάτων, Πουρίου, Συκής και Τσαγκαράδας. Τα χωριά αυτά έχουν πληγεί σημαντικά από τις πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων, με τις ζημιές να είναι αναρίθμητες. Οι κάτοικοι δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω των ζημιών. Την ίδια στιγμή η διαδικασία του κτηματολογίου που «τρέχει» τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας μια ακόμη υποχρέωση, η οποία θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα, καθώς η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει σε ένα περίπου μήνα. Η παράταση της διαδικασίας για τη δήλωση του κτηματολογίου είναι απαραίτητη, καθώς αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους πληγέντες κατοίκους του Πηλίου». 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να κρίνει θετικά το αίτημα των κατοίκων του Πηλίου για παράταση των δηλώσεων του κτηματολογίου. 

Related

ΒΟΥΛΗ 4416262531463612905

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item