Πάσχα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για τους μικρούς μαθητές

Ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς του φίλους ετοίμασε για τη Μεγάλη Εβδομάδα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Μ.ΔΕΥΤΕ...


Ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς του φίλους ετοίμασε για τη Μεγάλη Εβδομάδα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4: «Ημέρα Πειραμάτων»
Οι μικροί μας επιστήμονες σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πειράματα φυσικής με δικό τους εξοπλισμό με στόχο να αντιληφθούν τους νόμους που διέπουν τη φύση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90′ και το κόστος του είναι 10€ (Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών).

Μ.ΤΡΙΤΗ 3/4 : «Γνώρισε τον Τυραννόσαυρο Rex
Τα παιδιά συμμετέχοντας σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν έναν από τους μεγαλύτερους θηρευτές που έζησαν στη γη και να μάθουν σημαντικά στοιχεία για αυτό το θηριόποδο. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά θα βρουν τα απολιθωμένα κόκκαλα του T-REX και στη συνέχεια θα τα συναρμολογήσουν κατασκευάζοντας ολόκληρο το σκελετό του δεινοσαύρου.
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά του T-REX, αλλά και άλλων δεινοσαύρων που συνόδευαν την απολιθωμένη πανίδα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90’ και το κόστος του είναι 10€ (Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών).

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 4/4 : «Μικροί Ηφαιστειολόγοι»
Σε αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν ηφαιστειολόγοι για μία ημέρα και θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν εικονική έκρηξη ηφαιστείου για να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90’ και το κόστος του είναι 10€ (Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών).
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου).
Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00 ή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (11:00-13:00) & 6973034810.

Related

ΒΟΛΟΣ 5098607302510920783

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item