H αλήθεια για την έρευνα των Τούρκων στα κινητά των στρατιωτικών μας – Απαντά ο Άγγελος Αγραφιώτης

Εδώ και μέρες έχουμε πέσει  θύματα παραπληροφόρησης από τους Τούρκους,  οι οποίοι ενώ αρχικά ερεύνησαν τα κινητά των στρατιωτικών μας ...Εδώ και μέρες έχουμε πέσει  θύματα παραπληροφόρησης από τους Τούρκους,  οι οποίοι ενώ αρχικά ερεύνησαν τα κινητά των στρατιωτικών μας και δεν βρήκαν τίποτα, εκτός από κάτι φωτογραφίες Ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων,  στη συνέχεια διέρρευσαν στον Τουρκικό Τύπο,  ότι… Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε από τους στρατιωτικούς μας τα PIN των κινητών τους,  για να μπορέσουν να  εξερευνήσουν το περιεχόμενό τους.
Θέσαμε το θέμα υπόψη του κου Άγγελου Αγραφιώτη Συμβούλου Διαχείρισης Κινδύνου,  της Εταιρείας Α&Κ Risk Management Consulting,  και Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μας απάντησε και μάλιστα μας παρέπεμψε και σε ένα Video,  στο οποίο φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο κρατικές υπηρεσίες μπορούν να ερευνήσουν συσκευές κινητών.
Κε Αγραφιώτη γνωρίζετε το θέμα που έχει προκύψει, με την παράνομα συνεχιζόμενη κράτηση και σύμφωνα με την άποψη του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμένου ομηρεία των 2 στρατιωτικών μας,  οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους και κρατούνται εδώ και ένα μήνα στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Θα θέλαμε να μας πείτε εάν όσα ακούγονται για την έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα,  έχουν βασιμότητα ή πρόκειται για ένα τρικ των Τούρκων.
Όπως θα δείτε και στο Video του BBC εδώ και αρκετά χρόνια οι κρατικές υπηρεσίες όλων των χωρών, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και πληροφοριών, έχουν εφοδιαστεί με παρόμοια μηχανήματα,  τα οποία έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν οποιαδήποτε SIM Card,  ακόμη και εάν ο κάτοχός του έχει σβήσει τα αρχεία.
Τα μηχανήματα αυτά μπορούν να  «διαβάσουν» ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Κλήσεις, ονόματα καλούντων και κληθέντων, σημείο κλήσης, SMS, MMS,  σημειώσεις, φωτογραφίες, Video, Whatsapp, Signal κ.α
Η διαδικασία αυτή δεν παίρνει πάνω από 30΄και τα στοιχεία που εξάγονται στη  συνέχεια αναλύονται από αλλά τμήματα των κρατικών υπηρεσιών και συνδυαστικά προκύπτουν στοιχεία,  τα οποία αξιολογούνται και παραπέμπουν τους υπόπτους σε δίκη.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε μόνο δικαιολογία είναι ότι οι Τούρκοι μετά από 1 μήνα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα των στρατιωτικών μας.
Προβληματίζει φυσικά και η θέση του Έλληνα εμπειρογνώμονα,  τον οποία σύμφωνα με τα Ελληνικά ΜΜΕ έχει σταλεί στην Τουρκία, την άποψή του οποίου δεν έχουμε ακούσει.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκική κυβέρνηση εδώ και χρόνια επενδύει στις αρχές επιβολής του νόμου και στην πανίσχυρη ΜΙΤ (Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) μόνο ως δικαιολογία μπορούμε να θεωρήσουμε την κωλυσιεργία των Τούρκων και παιδική τη δικαιολογία που χρησιμοποιούν.
Άποψή μου είναι ότι πρέπει να παλέψουμε μόνοι μας αυτή την υπόθεση,  έναντι του Τούρκου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να πάψουμε να ελπίζουμε σε βοήθεια από τον οποιονδήποτε.
Η Ευρωπαϊκή ένωση πρόσφατα του έδωσε 3 δις € για το μεταναστευτικό και όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής κος Νίκος Ανδρουλάκης του έδωσαν ακόμη 83 εκ €, με τα οποία προμηθεύτηκε τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία μάλιστα έβαλε σε παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας.
Η Γερμανία αποφάσισε τη συμπαραγωγή με τους Τούρκους αρμάτων μάχης,  και την προμήθεια συστημάτων ασφαλείας για τα υφιστάμενα.
Το ΝΑΤΟ αρκέστηκε σε ευχολόγια….
Η Αμερική διάκειται ευμενώς απέναντί μας, ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt είναι αρκετά ενεργός, αλλά είναι άγνωστο τι θέση θα πάρει η χώρα του και εάν θα ενεργήσει επιχειρησιακά υπέρ μας,  σε περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να μας επιτεθεί.
Δυστυχώς όλα είναι στα χέρια της Τουρκικής «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης….


Related

Sticky 2712603095302199524

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item