Κάλεσμα της Επιτροπής κατά της καύσης RDF στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF αναφέρουν: Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες...


Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF αναφέρουν:
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 12-3-2018 στις 19:00. Ας μην αφήσουμε τη Δημοτική Αρχή να απαξιώνει τους ιερούς θεσμούς της δημοκρατίας και να χαρακτηρίζει «τραμπούκους» τους φορείς και τους κατοίκους που απαιτούν διάλογο και λύση στο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών. Πολλές φορές λέει η παροιμία φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των πολιτών στις 18:30 στην πλατεία του Δημαρχείου για ενημέρωση. Τα κρίσιμα για την πόλη μας θέματα που θα συζητηθούν είναι:
  1. Λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου, μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου.
  2. Λήψη απόφασης για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας και τους πολίτες να παραστούν και μετά από την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί να λάβουν επίσημη θέση. Επίσης καλούμε όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας να πάρουν θέση και να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι στιγμής ο μόνος που εκφράστηκε και στηρίζει το κίνημα είναι ο Κώστας Στεργίου. Αναμένουμε την επίσημη θέση των κυβερνητικών βουλευτών κ. Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλο και Μπαλή, καθώς και της ΝΔ κ. Μπουκώρο. Τους καλούμε να βγουν από το λήθαργο και να βοηθήσουν στον αγώνα. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή του Βόλου και αν δεν αντισταθούμε στην καύση των σκουπιδιών που μεθοδεύεται είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε τις επόμενες δεκαετίες ως ο αποτεφρωτήρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου τις τελευταίες μέρες δέχτηκε μηνύματα στήριξης από διάφορα κινήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς αποστέλλουν επιστήμονες και πολίτες από πόλεις του Μεξικού που αντιμετώπισαν ανάλογο πρόβλημα και προτίθενται να έρθουν στην πόλη μας για ενημέρωση τους επόμενους μήνες. Επίσης το επιστημονικό κλιμάκιο επιτροπής από τη Σλοβενία συμπαρίσταται στο αγώνα των πολιτών του Βόλου και ενημερώνει ότι μετά από πολλούς αγώνες σταμάτησαν  την καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ σε τσιμεντοβιομηχανία που ανήκει στην ίδια εταιρεία Lafarge στην περιοχή Trbovlje.

Ας δημιουργήσουμε κι εδώ στο Βόλο ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων και πολιτών που θα πουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών και σε κάθε εγκατάσταση παραγωγής υλικών προς καύση. Η παρουσία των πολιτών θα δείξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται για αυτό το μείζον περιβαλλοντικό θέμα και δεν θα επιτρέψει να ληφθούν αποφάσεις χωρίς αυτήν. Όλοι τη Δευτέρα στο Δημαρχείο.

Related

ΒΟΛΟΣ 6431307771121922806

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item