Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης RDF: Ο Δήμος Βόλου βουλιάζει!

Επίθεση στον Δήμο Βόλου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης RDF με αφορμή την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου ...


Επίθεση στον Δήμο Βόλου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης RDF με αφορμή την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ήμασταν όλοι εκεί. Περισσότεροι από 600 δημότες, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΕ και πολλοί άλλοι φορείς, που είχαν κληθεί από την ίδια τη Δημοτική Αρχή, ήμασταν παρόντες για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και για τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης μας. Ακόμη και αν διαφωνείς οφείλεις να συζητάς. Αυτό απαιτεί η Επιτροπή Πολιτών εδώ και 4 μήνες, που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της, εμπαίζοντας και απαξιώνοντας πλήθος κόσμου που παρίσταται στα επί σειρά αναβληθέντα Δημοτικά Συμβούλια· διάλογο και όχι υπεκφυγές. Αυτός που υπεκφεύγει, κάτι ύποπτο έχει να κρύψει.
Ο Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε ένοχη δια της απουσίας της. «Λαγός» που φοβήθηκε την οργή των πολιτών. Γιατί άραγε; Η υπεραμύνουσα και υπερθεματίζουσα περί δημοκρατίας και θεσμών Δημοτική Αρχή προσέβαλε τους πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και πολλοί ψηφοφόροι της, όπως και τους επιστημονικούς φορείς που η ίδια είχε καλέσει και συντάχθηκαν όλοι, με ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλίων τους, υπέρ του αγώνα μας. Τι έχει να κρύψει;
Μέχρι σήμερα, όλοι οι Δήμοι που αντιμετώπισαν ανάλογο πρόβλημα, όπως ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια και ο Δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Ανάλογη απόφαση έλαβαν τα Περιφερειακά Συμβούλια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Ο Δήμος Βόλου αποδεικνύει με κάθε του κίνηση ότι δεν είναι διατεθειμένος να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και αν υπερασπίσει το δικαίωμα στην υγεία τους. Αντ’ αυτού, βουλιάζει και προσπαθεί να συμπαρασύρει θεσμούς, αλλά και το μέλλον μας. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι το κυριότερο μέλημά τους και η πρώτιστη και ιερότερη προτεραιότητά τους. Οι πολίτες απαιτούν να μην καίγονται σκουπίδια δίπλα απ’ τις πόρτες τους, ούτε από την Ιταλία, ούτε τοπικής κατασκευής. Δεν θέλουν να καίγονται καθόλου σκουπίδια.
Επίσης εδώ και μέρες, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ρωτά τον Δήμο Βόλου, και συγκεκριμένα τον εν αργία δήμαρχο κ. Μπέο, τι ακριβώς συζήτησε και τι συμφώνησε με την ΑΓΕΤ πίσω από τις πλάτες του Βολιώτικου λαού στις συναντήσεις που παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε το 2014 και το 2015. Μετά από τη χθεσινή υποτιμητική στάση της Δημοτικής Αρχής να μην παραστεί στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων της πόλης, όλα τα ερωτήματα απαντήθηκαν. Οι λεπτομέρειες είναι περιττές.

Η Επιτροπή Πολιτών θα είναι παρούσα και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλεί όλους τους πολίτες την Παρασκευή 19:00 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο Κορδάτος (ισόγειο Κτηρίου Δελμούζου), για να πραγματοποιηθεί απολογισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και να οργανωθούν οι μελλοντικές δράσεις.

Related

ΒΟΛΟΣ 4112801082463032036

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item