Απερρίφθη το δημοψήφισμα! "Επικοινωνιακό αίτημα" επικαλείται ο Αχιλλέας Μπέος

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου απέρριψε την διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης απορριμμάτων από εργοστάσια ...Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου απέρριψε την διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης απορριμμάτων από εργοστάσια της περιοχής αλλά και αναφορικά με τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ. Το θέμα ζήτησαν να συζητηθεί 16 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι όμως αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καθώς επισήμαναν ότι είναι «παράνομη» η διαδικασία που επελέγη για συζήτηση του θέματος άμεσα και χωρίς προηγούμενη πρόσκληση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους (ειδική συνεδρίαση)
Έγινε αρκετή συζήτηση για το τι ακριβώς προβλέπει ο Καλλικράτης και πως ερμηνεύονται τα άρθρα, και τελικά επικράτησε η άποψη του Γ. Μουλά και της πλειοψηφίας ότι το θέμα μπορούσε να συζητηθεί άμεσα, εκτός ημερήσιας διάταξης,  από τη στιγμή που η πλειοψηφία το έκανε δεκτό. Τέθηκε σε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η συζήτησή του, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση των συμβούλων των αντιπολιτεύσεων.
Στο σκεπτικό που ανέπτυξε, τοποθετούμενος στο θέμα του δημοψηφίσματος, ο δήμαρχος Αχ. Μπέος επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει δημοψήφισμα γιατί οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι και επιπλέον κοστίζει πολύ και η δημοτική αρχή σέβεται τα οικονομικά των πολιτών. «Δεν θα κάνουμε το χατίρι της αντιπολίτευσης για επικοινωνιακούς λόγους».
Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση που κινείται με ιδιοτέλεια και για δικούς της πολιτικούς λόγους και τόνισε ότι επί της ουσίας αποχώρησαν γιατί ήθελαν το θέμα να συζητηθεί μόνο αν είχαν εξασφαλίσει ακροατήριο στο δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει τις άδειες για τα υλικά που θα καίει η ΑΓΕΤ και ξεκαθάρισε ότι το εργοστάσιο παραγωγής srf θα γίνει γιατί το επιβάλλει ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης των απορριμμάτων και γιατί οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα ανά τόνο. «Παγκοσμίως το πρόβλημα δεν είναι η παραγωγή srf αλλά εάν η εκάστοτε βιομηχανία διαθέτει  τα απαραίτητα μηχανήματα και φίλτρα που θα εγγυηθούν ότι η ρύπανση θα είναι μηδενική. Αν οι μπαχαλάκηδες θέλουν να κάνουν φασαρία ας κάνουν. Απλά κάνουν σόου. Οι ίδιοι κα οι ίδιοι είναι». Τέλος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Μ. Πέμπτη θα φροντίσει να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό για να θέσει επίσημα ως δήμος το αίτημα να ανακληθεί η άδεια καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς παρατήρησε ότι του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» διαμαρτύρονται μόνο για την καύση RDF και δεν μιλούν τόσο καιρό για το πετ κοκ που καίει η ΑΓΕΤ.  «Αν παράγει ο δήμος Βόλου SRF μπορεί να διατεθεί στη ΔΕΗ για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, γιατί αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. Είναι μονόδρμος αυτά τα πράγματα. Είναι υποκριτική η συμπεριφορά  τους  φάνηκε και σήμερα που σηκώθηκαν και έφυγαν. Εγώ υποπτεύομαι ότι ήθελαν και τους κλακαδόρους με ύβρεις και βωμολοχίες».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου Μιχ. Μιτζικός επισήμανε ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε να θέσει το αίτημα επίσημα στο υπουργείο για ανάκληση της άδειας πέραν της αποστολής το ψηφίσματος που ψηφίστηκε και ζήτησε να υπάρξει σχετική δέσμευση. Επιπλέον ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μην συνδέεται το παραγόμενο προϊόν της μονάδας στο ΧΥΤΑ με αυτό που καίει η ΑΓΕΤ.


Related

Sticky 8036513007382666736

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item