Δεκαέξι δημοτικοί σύμβουλοι για τη δημοτική αρχή: «Όχι σε έναν Δήμο – «θυγατρική» της ΑΓΕΤ»

Μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για την απόρριψη του αιτήματος για τη σύγκληση ειδ...


Μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για την απόρριψη του αιτήματος για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης με θέμα τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, οι δεκαέξι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για ακόμη μία φορά, η δημοτική αρχή, στη σημερινή (Μ. Δευτέρα) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέδειξε την απροκάλυπτη ένοχη επιμονή της για συμπόρευση με όσους σχεδιάζουν περιβαλλοντικά επικίνδυνα σχέδια για την περιοχή μας.
Πέρα από την πραξικοπηματική διαδικασία που ακολούθησε ο πρόεδρος, Γ. Μουλάς, και η δημοτική πλειοψηφία, με το θλιβερό σιγοντάρισμα και της παράταξης Μιτζικού, την ωμή καταστρατήγηση της νομοθεσίας και του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωση των αντιπολιτεύσεων και των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων, η δημοτική αρχή αποκάλυψε εκκωφαντικά τον πανικό της από την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό της για τη δημιουργία, στον ΧΥΤΑ, μονάδας παραγωγής από σκουπίδια καυσίμων SRF, που προορίζονται για την τσιμεντοβιομηχανία, και την εμμονή της να συμπορευτεί με όσους έχουν σκοπό να μετατρέψουν τον Βόλο σε «σκουπιδαποθήκη» και αποτεφρωτήρα της Ν. Ευρώπης.
Τρέμοντας στην ιδέα της συζήτησης του θέματος του τοπικού δημοψηφίσματος, σε συνεδρίαση που όφειλε να συγκαλέσει βάσει του αιτήματος του 1/3 των δημοτικών συμβούλων, όπως ρητά προβλέπει ο Κανονισμός, με μία εξευτελιστική για το Δημοτικό Συμβούλιο και τη νοημοσύνη των πολιτών διαδικασία-παρωδία, συζήτησε λάθρα το αίτημα των δεκαέξι δημοτικών συμβούλων, για να το απορρίψει με σβηστά φώτα και να αποφύγει την ευρεία συζήτηση για το θέμα.
Όσα τερτίπια, όμως, κι αν μηχανευτούν, οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Και το σίγουρο είναι πως δεν θέλουν μία δημοτική αρχή – «θυγατρική» της ΑΓΕΤ και του οποιουδήποτε εργοστασίου παίζει με το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία…
O 16 δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι : Ελένη Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Θ. Διαμαντένιας, Μ. Δραμυτινός, Α. Καλυβιώτης, Ν. Κανελλής, Ε. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ι. Λαΐνας, Φ. Λαμπρινίδης, Αναστασία Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς, Δ. Πέγιος, Ν. Στόικος.

Related

ΒΟΛΟΣ 8368020485423991937

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item