Προκλητικές δηλώσεις Τζανακούλη! "Να τελειώσει η Γεωπονική Σχολή από τον Βόλο - Να έρθει στη Λάρισα"

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων ο τέως δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, ο οποίο...


Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων ο τέως δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος εναρμονισμένος στο κλίμα που δημιουργούν Λαρισαίοι παράγοντες ζήτησε τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών από τον Βόλο στη Λάρισα!

Ο κ. Τζανακούλης επέμεινε μάλιστα στην άποψή του ότι δεν γίνεται σπουδαίο έργο στην εν λόγω Σχολή και οτι η μεταφορά της στη γειτονική πόλη θα άλλαζε τα δεδομένα. 
Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή, ο οποίος ενημερώθηκε στον αέρα για τη δήλωση του τέως δημάρχου, αφού ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον ASTRA. Ο κ. Μπαλλής μάλιστα χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Τζανακούλη άστοχη. 


Η δομή του νέου υπερ-πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλία, «κλείδωσε» τις προηγούμενες ημέρες. Το υπουργείο Παιδείας διένειμε τις σχολές στις πρωτεύουσες της Θεσσαλίας, ενώ φέρνει και τη Λαμία στη… Θεσσαλία! Ουσιαστικά, τα δύο ιδρύματα της Θεσσαλίας (ΑΕΙ και ΤΕΙ) θα ενωθούν και θα απορροφήσουν το ένα σκέλος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος. Το άλλο, σε Εύβοια και Βοιωτία, θα ενωθεί με το Παν. Αθηνών. Μετά την τελευταία συνεδρίαση επιτροπής ανάμεσα σε Παν. Θεσσαλίας, ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, το υπουργείο διαπίστωσε σύγκλιση στα εξής:
• Το πανεπιστήμιο να έχει οκτώ σχολές  (2 νέες) με 34 τμήματα. Οι σχολές κατανέμονται από τρεις στον Βόλο και Λάρισα και από μία σε Τρίκαλα και Λαμία.
• Οσον αφορά τα τμήματα, προτείνεται να υπάρχουν 14 στον Βόλο (σήμερα 12), 10 στη Λάρισα (σήμερα δύο), ένα στα Τρίκαλα (όπως σήμερα), 4 στην Καρδίτσα (ένα), και 5 στη Λαμία (δύο).
Επίσης, συμφωνήθηκε να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο προσωπικό όλων των κατηγοριών (διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό). Παράλληλα, συμφωνήθηκε η αξιοποίηση των Δελφών, του Κέντρου Αποκατάστασης στη Λαμία κ.ά. Πάντως, το ΤΕΙ Θεσσαλίας απάντησε στο υπ. Παιδείας ότι «υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά και ισχυρές διαφοροποιήσεις και διαφωνίες. Μέχρι αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα στις συζητήσεις».

Related

Sticky 4884032183784012987

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item