Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις κολυμβητικές ακτές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του θαλασσινού νερού ξεκίνησε  η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητ...


Τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του θαλασσινού νερού ξεκίνησε  η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, για τον έλεγχο της  ποιότητας των νερών κολύμβησης και προκειμένου να εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις χαρακτηρισμού καταλληλότητας των  θαλασσίων υδάτων, στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των ακτών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Οι δειγματοληψίες, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, δηλαδή πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του έτους 2018, στις κολυμβητικές ακτές όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας. Από τους ελέγχους θα προκύψουν αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών και με βάση αυτών θα διαπιστωθούν τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε έγκαιρα και πριν την έναρξη της νέας κολυμβητικής περιόδου τις δειγματοληψίες σε κολυμβητικές ακτές. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, προκειμένου να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τα όρια της καταλληλότητας του θαλασσινού νερού, με μοναδικό σκοπό την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε παραλίες του Νομού μας θα δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προς ενημέρωση όλων των πολιτών».

Related

ΒΟΛΟΣ 2278550438177219958

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item