Δήμος Βόλου: Οι κομματικοί παράγοντες της Λάρισας να μείνουν μακριά από ίντριγκες για το Πανεπιστήμιο

Τη δική της απάντηση στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε για την μεταφορά της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Βόλο στη ...


Τη δική της απάντηση στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε για την μεταφορά της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Βόλο στη Λάρισα, ύστερα από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη και του τ. δημάρχου Κώστα Τζανακούλη, δίνει η δημοτική αρχή Βόλου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Με αφορμή τη συνέχιση του θορύβου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προκαλούν συγκεκριμένοι πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες της Λάρισας, προεξάρχοντος, δυστυχώς του Δημάρχου, κ. Καλογιάννη, και μέσω του οποίου προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό για να προωθήσουν την τοπικιστική και σοβινιστική λογική τους σε βάρος του Βόλου, που μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων στο γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τέτοιες μεθοδεύσεις σε βάρος της πόλης μας.
Ο διάλογος που αυτή τη στιγμή διεξάγεται γίνεται, εύλογα, σε επιστημονικό επίπεδο, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων και των ειδικών και η εμπλοκή τρίτων, για να καθοριστούν οι όποιες αποφάσεις με κομματικά, τοπικιστικά και μικροπολιτικά κριτήρια, είναι ανεπίτρεπτη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Ζητούμε από όλες τις πλευρές να δείξουν σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να λειτουργήσουν όχι σαν τοπικοί κομματάρχες του παρελθόντος, αλλά ως υπεύθυνοι παράγοντες, μακριά από ίντριγκες και βυζαντινισμούς στα κομματικά παρασκήνια.
Η περίφημη περιφερειακή συνείδηση που ήταν για δεκαετίες το ζητούμενο και που σε ένα σημαντικό βαθμό επιτεύχθηκε, φέρνοντας την ισοτιμία και την σχέση καλής συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ Βόλου – Λάρισας, παραμένει από την πλευρά μας απόλυτα επιθυμητή και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Τούτο, ωστόσο, ας μην  εκληφθεί ως αδυναμία από παράγοντες με επιρροή στη σημερινή πολιτική κατάσταση, γιατί τότε θα διακυβευτούν, όχι με ευθύνη μας, πολλά περισσότερα πράγματα.

Ας αφεθούν οι ακαδημαϊκοί παράγοντες να αποφασίσουν με τα δικά τους κριτήρια και δεδομένα και οι υπόλοιποι ας περιοριστούν στα καθήκοντά τους.

Related

Sticky 4012088428013563368

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item