Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Χαιρετίζουμε την ανάκληση θετικής γνωμοδότησης για το RDF από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) χαιρετίζει την ιστορική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαγνη...


Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) χαιρετίζει την ιστορική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαγνησίας να ανακαλέσει τη θετική γνωμοδότηση που είχε λάβει το 2013, που άνοιξε το δρόμο για την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του 2014 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, η οποία έλαβε στη συνέχεια άλλες τρεις τροποποιήσεις επί το δυσμενέστερο. Η Απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Ούτε ένας περιφερειακός σύμβουλος δεν ψήφισε αρνητικά ή λευκό, ανεξάρτητα από την περιοχή από την οποία προέρχεται και για ένα θέμα που αφορά στο Βόλο. Η ΠΠΜ εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί η αφορμή για τη λήψη αυτής της απόφασης ήταν η επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Φυσικά όλες οι παρατάξεις συνέβαλαν για να ληφθεί η Απόφαση αυτή. Ιδιαίτερη συμβολή  είχε η θέση που εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός και η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχου κυρίας Κολυνδρίνη. Χωρίς την θετική ψήφο της ομάδας πλειοψηφίας δεν θα μπορούσε φυσικά να ληφθεί η Απόφαση αυτή. Στην απόφαση συνέβαλε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Επιτροπής Πολιτών Στέλιου Λημνιού και η επίδειξη του υλικού που μετέφερε το φορτηγό που ακινητοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από τους πολίτες στον περιφερειακό του Βόλου και επίσης η δυσοσμία του!
Την ίδια στιγμή που το Περιφερειακό Συμβούλιο λάβαινε αυτή την απόφαση και με συμβούλους που δεν προέρχονται από τη Μαγνησία, το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού της Μαγνησίας, με ταυτόσημες σχεδόν ανακοινώσεις τους έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί μια πρώτη νίκη της Επιτροπής Πολιτών στον αγώνα για καθαρό περιβάλλον και για την υγεία των πολιτών του Βόλου.

Related

ΒΟΛΟΣ 8718923117017014589

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item