Επιτροπή Αγώνα πολιτών κατά RDF: Άλλη μία νίκη στο αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ακούγοντας τις χιλιάδες φωνές Βολιωτών που φωνάζουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, έ...


"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ακούγοντας τις χιλιάδες φωνές Βολιωτών που φωνάζουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση την προηγούμενη απόφασή του με την οποία γνωμοδοτούσε θετικά για την καύση. Με βάση τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του 2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την απόφαση αδειοδότησης της ΑΓΕΤ να καίει 200.000 τόνους σκουπιδιών (πλαστικών κυρίως), 60.000 τόνων λυματολάσπης και άλλα υλικά τα οποία περιγράφονταν με τον αποπροσανατολιστικό όρο «εναλλακτικά καύσιμα». Συγχαίρουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση για την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο και τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κώστα Στεργίου, ο οποίος είναι ο μόνος από τους βουλευτές της Μαγνησίας που έχει ανεπιφύλακτα ταχθεί κατά της καύσης των σκουπιδιών. Ήταν μία υπεύθυνη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου που δείχνει ότι ο λαός και οι φορείς της Θεσσαλίας λέμε ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών και στην υποβάθμιση της υγείας μας. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου όχι μόνο παρέστησαν στο εν λόγω συμβούλιο, αλλά επέδειξαν σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους το τι ακριβώς καίει η ΑΓΕΤ. Πλαστικά που ζέχνουν. Η περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον Βόλο με την καύση σκουπιδιών συγκλόνισε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση. Το συμβούλιο συμφώνησε μέχρι τις 12 Απριλίου 2018 να καθαρογραφεί η απόφαση και να παραδοθεί από το μέλος του κ. Γιώργο Σταμπουλή ιδιοχείρως στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.

Περιμένουμε τώρα τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγουν από το καβούκι των ενοχών και να πιέσουν τον κύριο υπουργό να ανακαλέσει την άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Αν δεν ανακληθεί από το υπουργείο, όλες αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν αξία και η τσιμεντοβιομηχανία θα συνεχίσει να καίει σκουπίδια από την Ιταλία. Αν στην επερώτησή των βουλευτών ο κ. Φάμελλος υπεκφύγει για άλλη μία φορά, υποτιμώντας το λαό του Βόλου, υπάρχει και η αξιοπρεπής οδός της παραίτησης. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου (παρόλο που επιμένει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF), ο Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς της πόλης μας έχουν ταχθεί κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Τι περιμένει ο Υπουργός; Κύριοι βουλευτές της Μαγνησίας δείξτε ότι μας εκπροσωπείτε επάξια."

Related

ΒΟΛΟΣ 390262108633022388

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item