Διάλεξη του Χρ. Χατζηιωσήφ για το Ναζισμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επετειακή εκδήλωση διοργανώνει  ο  ΣΙΜΕΑ  μεθαύριο Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 7:30μ.μ., στην αίθουσα Κορδάτος στο συγκρότημα Παπαστράτος    ...


Επετειακή εκδήλωση διοργανώνει  ο ΣΙΜΕΑ μεθαύριο Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 7:30μ.μ., στην αίθουσα Κορδάτος στο συγκρότημα Παπαστράτος  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςγια να τιμήσει την ημέρα της Αντιφασιστικής  Νίκης.
Ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Χατζηιωσήφ με θέμα : Η αποσιώπηση μιας κληρονομιάς. Ο Ναζισμός και η  μεταπολεμική γερμανική ιστοριογραφία.
Ο κ. Χατζηιωσήφ είναι ιστορικός των νεότερων χρόνων με πλούσιο συγγραφικό έργο και κάτοχος διδακτορικού από την Ecole Pratique de Hautes Etudes –Paris IV .Δίδαξε στην Χαϊδελβέργη, Παρίσι  και Βιέννη . Για τριάντα χρόνια ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα έτη 2010-2016 διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.).
Ο κ.Χατζηιωσήφ  βαθύς γνώστης της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας και των κοινωνικοπολιτικών ρευμάτων σκέψης, θα αναλύσει την Γερμανική ιδιαιτερότητα στα ζητήματα της αποσιώπησης των ευθυνών σε ότι αφορά το Ναζιστικό παρελθόν . Πως και γιατί γράφτηκε και διδάχτηκε η ιστορία στην μεταπολεμική Γερμανία; Γιατί δεν προχώρησε η αποναζιστικοποίηση στον κρατικό μηχανισμό της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο; Πόσο επηρέασε το γεγονός αυτό την σημερινή Γερμανία και κατά συνέπεια την Γερμανοποιημένη Ευρώπη;
Πόσο έχει σχέση αυτή η υπόθεση με την άνοδο των Εθνικισμών και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ;
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα απευθύνει χαιρετισμό η Αν. Πρύτανης Διεθνών και Δημοσίων σχέσεων,  αν. καθηγήτρια  ιστορίας  Ιωάννα  Λαλιώτου.

Related

ΒΟΛΟΣ 1243621730587467212

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item