Οικολόγοι:Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων του Βόλου - Απάντηση του Δήμου

Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων της πόλης εξαπέλυσε χθες η Δημοτική Αρχή Βόλου σύμφωνα με όσα αναφέρει σε καταγγελία ...Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων της πόλης εξαπέλυσε χθες η Δημοτική Αρχή Βόλου σύμφωνα με όσα αναφέρει σε καταγγελία της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας:  Μετά τους πλατάνους ήρθε η σειρά των ευκαλύπτων της λεωφόρου Αθηνών, από την πλευρά του Εκθεσιακού Κέντρου. Οι ευκάλυπτοι, δέντρα με ιδιαίτερη συμβολή στην παροχή οξυγόνου και διώκτες των κουνουπιών, γνώρισαν σήμερα τα αλυσοπρίονα μιας Δημοτικής Αρχής που δεν έχει φυτέψει ούτε ένα δέντρο, τρεισήμισι χρόνια τώρα. Σε άλλες περιπτώσεις αφήνοντας κυριολεκτικά μια φούντα στην κορυφή και σε άλλες κόβοντας τους ευκαλύπτους σχεδόν μέχρι τη ρίζα, μετέτρεψαν την περιοχή σε κρανίου τόπο! Για τα μάτια της Πάολας άραγε; Το έγκλημα αυτό έχει φόντο το Εκθεσιακό Κέντρο, στο οποίο γίνονται κάποιες εργασίες. Μήπως οι εξαγγελθείσες για μετατροπή του σε Συνεδριακό Κέντρο, με το ιλιγγιώδες ποσό του 1.200.000 ευρώ, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία φαίνεται να χρωστάει ο Δήμος κάποια εκατομμύρια, οδηγείται σε λουκέτο;

Αυτή τη φορά δεν θα ρωτήσουμε πού πήγε η ξυλεία. Το ξέρουμε! Στις Γλαφυρές! Γιατί στο χώρο του εγκλήματος κατά των δέντρων, βρήκαμε κλειστό βαν, με έδρα τις Γλαφυρές, κατάφορτο με κορμούς ευκαλύπτων. Με τιμολόγιο φυσικά!

Η απάντηση του Δήμου Βόλου

Ειλικρινά απορούμε με την επιμονή των περίφημων οικολόγων της Περιβαλλοντικής να αποκαταστήσουν ένα διάλογο με τη Δημοτική Αρχή, έστω και με αυτό τον ιδιότυπο και ελάχιστα ευφυή τρόπο της άδικης,  παράλογης και ψευδούς κριτικής περί αφανισμού των δέντρων κλπ.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνομιλία, καμία διαβούλευση και φυσικά διαπραγμάτευση, ακριβώς γιατί τους θεωρούμε εχθρούς της πόλης, άσχετους και κατά περίπτωση και ιδιοτελείς.
Συνομιλητές έχουν από τα παλιά, ας συνεχίσουν να συνομιλούν με αυτούς και να θρηνούν τα μεγαλεία (όποιου είδους) που χάθηκαν. Με μας αυτά πλέον δεν υπάρχουν…

Related

Sticky 4308130997416627959

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item