Με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ συναντήθηκαν οι "Μαζί για τον Βόλο"

Συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ είχαν σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Μαζί για τον Βόλο" με αφορμή τ...


Συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ είχαν σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Μαζί για τον Βόλο" με αφορμή το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά, τα μέλη της δημοτικής κίνησης αναφέρουν:
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β το συντονιστικό της Δημοτικής μας Κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» με την παρουσία των  δημοτικών μας συμβούλων, συναντηθήκαμε, με το Δ.Σ. των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης.  Η συνάντηση είχε στόχο την ενημέρωση για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και των αξιώσεών της από την Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β, την έκφραση της συμπαράστασής μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που προβάλλουν ως μέγιστο επιχείρημα τη δημόσια υγεία καθώς και την παρουσίαση των απόψεών μας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη  σύγκλιση απόψεων και των δύο πλευρών. 
Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα εξής :

  1. Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η εκκαθάριση και το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το δίκτυο, τη συντήρησή του, τα έργα, τις χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον, χωρίς ΔΕΥΑΜΒ, άμεσα θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και με την επέλαση εργολαβιών (λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στο έργο της ύδρευσης – αποχέτευσης) και οι δημότες θα αναγκαστούν να πληρώσουν υπέρογκα τέλη.  Θα διακυβευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας που έχει η επιχείρηση. Επιπλέον δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για εκκαθάριση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. με οποιοδήποτε πρόσχημα. Είναι μια υγιής επιχείρηση, με εξειδικευμένο προσωπικό που ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στο έργο της υπερ των πολιτών, με υποδομές και έργα εν εξελίξει και προγραμματισμένα για το μέλλον. Το αν υπάρχουν προβλήματα, αυτά κυρίως οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις των υπευθύνων που εμποδίζουν την καλύτερη λειτουργία της.
  2. Αν εκκαθαριστεί η ΔΕΥΑΜΒ περνώντας τις υπηρεσίες της σε δομές του Δήμου πέραν του ότι όλα τα χρέη κλπ θα περάσουν στο Δήμο (άρα που είναι το οικονομικό όφελος;) τα έργα που είναι σε εξέλιξη αναγκαστικά θα παγώσουν και η υλοποίηση μελλοντικών έργων καθώς και έργων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ που θα έχουν ως αποτέλεσμα φθηνότερο νερό για όλους, θα εκτροχιαστούν. Η ύδρευση – αποχέτευση θα υποστούν ένα τεράστιο πλήγμα μέχρι να ισορροπήσει το νέο σχήμα, αν ισορροπήσει ποτέ.
  3. Η ΔΕΥΑΜΒ παραμένει ένας εύρωστος δημοτικός οργανισμός, χωρίς χρέη, ο οποίος σε αντίθεση με το καθεστώς άλλων δημοτικών υπηρεσιών προσπαθεί καθημερινά να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Και 
  4. Η συνήθης προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού και υπόδειξης εξιλαστήριων θυμάτων στο πρόσωπο εργαζομένων λέγοντας πως τάχα αυτοί φταίνε για τα δεινά την ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί μια χοντροκομμένη φάρσα. Επιτέλους υπάρχουν και οι πολιτικές ευθύνες!

Related

ΒΟΛΟΣ 129687641736130175

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item