Ανασύσταση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου

Μέσα σε ένα κλίμα τεράστιας πολιτικής απαξίωσης εντός της κοινωνίας αλλά και εντός του φοιτητικού κινήματος, ορισμένοι φοιτητές από το Πα...

Μέσα σε ένα κλίμα τεράστιας πολιτικής απαξίωσης εντός της κοινωνίας αλλά και εντός του φοιτητικού κινήματος, ορισμένοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα από το Βόλο, προχώρησαν με αποφασιστικότητα στην ανασύσταση του χώρου του προοδευτικού κέντρου και της κεντροαριστεράς στα Πανεπιστήμια, το χώρο που τόσο μεγάλο ρόλο έχει παίξει στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος, τον χώρο της ΠΑΣΠ. Ακολουθεί η δήλωση ενός εκ των φοιτητών:

«Η απόφαση των συντρόφων για διάλυση του Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος και αποχή του από τις φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων και οργάνων, δημιουργεί ένα τεράστιο πολιτικό κενό σε επίπεδο ακαδημαϊκής κοινότητας στο Βόλο. Θεωρώντας αδιανόητο πως ο προοδευτικός χώρος, από τον οποίο γεννήθηκε και γιγαντώθηκε το κίνημα που άλλαξε ριζικά τις συντηρητικές δομές της χώρας, θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στο ιστορικό φοιτητικό κίνημα του Βόλου και σεβόμενος τόσο την ιστορική παρακαταθήκη της παράταξης στην οποία δραστηροποίηθηκα καθ΄όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής μου σταδιοδρομίας, όσο και την προσπάθεια ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος που γίνεται από πλευράς σπουδάζουσας νεολαίας, αποφάσισα να γίνω αρωγός μέσω της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΠΑΣΠ στην πλειοψηφία της είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα, έχει αφήσει πίσω της τις παθογένειες του παρελθόντος και είναι πλέον καιρός μετά από 6 χρόνια απουσίας, η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου να ανασυσταθεί, να ανασυγκροτηθεί και να συμπαραταχθεί με τις δυνάμεις κάθε προοδευτικού πολίτη που ανήκει στο δημοκρατικό τόξο και διέπεται από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Καλώ, λοιπόν, τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες μου στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συστρατευθούν μαζί μας και να συνδιαμορφώσουμε μια σύγχρονη ριζοσπαστική και ρεαλιστική ατζέντα πάνω στην βάση των συμμετοχικών και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.
Η Αλλαγή θα έρθει μόνο μέσω της συμμετοχής και όχι μέσω της αποχής και αυτό θα αποτελέσει το σύνθημα μας στις φετινές φοιτητικές εκλογές. Με μόνο στόχο ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα που θα αγωνίζεται για αξιοκρατία, διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ στις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου.»

Ξυπνητός Ιωάννης
Πρώην Πρόεδρος ΦΣ Πολιτικών Μηχανικών (ΠΘ)

Related

ΑΠΟΨΕΙΣ 9170244105144880174

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item