Π.Θ.: Τριάντα χρόνια ζωής, έτοιμο για νέες προκλήσεις

Αισιόδοξος για το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλώνει ο απερχόμενο πρύτανης Γιώργος Πετράκος, καθώς έχει τη δυναμική να συνεχίσε...


Αισιόδοξος για το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλώνει ο απερχόμενο πρύτανης Γιώργος Πετράκος, καθώς έχει τη δυναμική να συνεχίσει να αναπτύσσεται καθώς υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. «Μεγάλο στοίχημα για μας είναι να προσφέρουμε εκπαίδευση σε νέα παιδιά που το χρειάζονται, να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις μορφές εκπαίδευσης, όπως και να βοηθήσουμε την κοινωνία να λύσει τα προβλήματά της και παραγωγικό σύστημα να σταθεί στα πόδια του. Το  Π.Θ. είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Τις δηλώσεις έκανε ο κ. Πετράκος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Π.Θ. με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του, παρουσία της αναπληρωτή πρύτανη Ιωάννας Λαλιώτου και του αντιπρύτανη  Ζήση Μαμούρη. Η κ. Λαλιώτου επισήμανε ότι βασικό στόχο του Π.Θ. αποτελεί και η συμβολή του να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους αφού σπουδάσουν εδώ το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.
Σημειώνεται ότι το Π.Θ. έχει πετύχει να είναι ηγέτης στον τομέα της Καινοτομίας, με την υλοποίηση 63 προγραμμάτων στον τομέα αυτό και με τη σύνδεσή του με τον παραγωγικό ιστό που θα γεννά καρπούς και αυτό επιθυμεί να συνεχίσει να ενισχύει και να εντείνει.
Ο κ. Πετράκος επισήμανε ότι το πανεπιστήμιο έχει διανύσει μία μεγάλη διαδρομή και έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση και έρευνα της χώρας γενικά και κυρίως της Θεσσαλίας. «Είναι ένα πανεπιστήμιο που αξιολογείται σε σημαντικές διεθνείς βάσεις, σε κάποιες στα καλύτερα 1000 του κόσμου. Προσπαθούμε να παρέχουμε καλή εκπαίδευση στα παιδιά της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, να γίνεται παραγωγή νέας γνώσης και να υπάρχει επαφή με τη διεθνή κοινότητα και το διεθνές γίγνεσθαι στην επιστήμη και την έρευνα». Επιπλέον επισήμανε ότι μαζί με την αποτίμηση των 30χρόνων λειτουργίας γίνεται και ο σχεδιασμός για τα επόμενα 30 χρόνια. «Σκεφθήκαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με κορυφαία εκδήλωση αυτή της αναγόρευσης του Βαγ. Παπαθανασίου σε επίτιμο διδάκτορα του Π.Θ. ενώ θα του απονεμηθεί και το χρυσό μετάλιο του Πανεπιστημίου σε μία εκδήλωση που θα γίνει στην Πρεσβεία της χώρας μας στο Παρίσι και μαγνητοσκοπημένη θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα στο χώρο του Τσαλαπάτα και θα την παρακολουθήσουν όλοι, καθώς η εκδήλωση είναι ανοιχτής το κοινό».
Από την πλευρά της η κ. Λαλιώτου ανέφερε ότι το σκεπτικό ήταν το Πανεπιστήμιο να διοργανώσει εκδηλώσει στην πόλη και να τις παρακολουθήσουν όλοι οι Βολιώτες. «Στόχος ήταν οι εορτασμοί να εκφράζουν την ίδια αντίληψη, δηλαδή την επανασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία. Δεν γιορτάζουμε εμείς μόνο στο πανεπιστήμιο, αλλά η πόλη γιορτάζει το πανεπιστήμιό της. Κι αυτό αποτυπώνεται και στο φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου, στο Τσαλαπάτα, ένα χώρο που οι Βολιώτες έχουν συνδέσει με σημαντικές εκδηλώσεις», επισήμανε η κ. Λαλιώτου.
Σήμερα παιδιά σχολείων επισκέφθηκαν τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου που στήθηκαν στην αίθουσα Ergon του Τσαλαπάτα. Όπως εξήγησε η κ. Λαλιώτου, στο χώρο υπάρχουν ερευνητικά εργαστήρια, εκπαιδευτικοί από όλες τις σχολές προβάλλ9υν το έργο τους, φοιτητές και πολιτιστικά σύνολα, αθλητικές και άλλες ομάδες που έκαναν τις δικές τους προτάσεις και περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα.
«Πάνω από 150 εθελοντές φοιτητές εργάζονται στο φεστιβάλ και αν η πόλη έλθει να γιορτάσει θα έχουμε πετύχει και τους δύο στόχους».
Άλλη μια περίοδος εντατικοποίησης των δράσεων εορτασμού των 30 χρόνων του Π.Θ. είναι  τον Οκτώβριο του 2018 στη Λάρισα όπου θα πραγματοποιηθεί το Thessaly science festival αντίστοιχο με αυτό της Τεχνόπολης στην Αθήνα. Αλλά και στις άλλες πόλεις θα διοργανωθούν άλλες εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Μαμούρης επισήμανε ότι «είμαι σήμερα εδώ για να διασφαλίσω τη συνέχεια του Πανεπιστημίου και της δουλειάς που κάνουμε να διορθώσουμε ό,τι δεν έγινε σωστά, να συνεχίσουμε αυτά που έγιναν πολύ σωστά, να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε όρους και συνθήκες οι οποίες θα βοηθήσουν το πανεπιστήμιο να αναπτυχθεί και όχι να αλωθεί από άλλα ιδρύματα».
Ανέφερε δε συγκινημένος ότι σήμερα επισκέφθηκαν το φεστιβάλ παιδιά του 30ου Δημοτικού Σχολείου, ο διευθυντής του οποίου είναι απόφοιτος του Π.Θ. «Βγήκα μαζί τους φωτογραφία γιατί εμείς είμαστε εδώ να δουλέψουμε γι αυτά τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου χωρίς ξεκάθαρη αντίληψη στο τι θέλουν να κάνουν. Έχουμε βαριά ευθύνη να τα βοηθήσουμε να σχεδιάσουν και να βρουν ένα μέλλον. Δεν αποποιούμαι αυτής της ευθύνης και δεν την αφήνω να περάσει με τη λογική ότι οι καιροί είναι δύσκολοι», επισήμανε.

Related

ΒΟΛΟΣ 4207564601113568769

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item