Περιβ. Πρωτοβουλία: Δεν έπεισε ο μονόλογος Φάμελλου

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της σχετικά με την τοποθέτηση του Σ. Φάμελλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής γι...Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της σχετικά με την τοποθέτηση του Σ. Φάμελλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα της καύσης rdf από την ΑΓΕΤ αναφέρει:
Είναι βέβαιο ότι κανένα Βολιώτη δεν έπεισε ο μονόλογος και οι επαναλαμβανόμενες ψευδολογίες του αν. υπουργού περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Πλήρης μάλιστα δημοκρατικότητας είπε ότι δεν κλήθηκαν οικολογικές οργανώσεις γιατί εκπροσωπούνται από τους βουλευτές! Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί έπρεπε να μιλήσει η Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών, αφού ο ίδιος την εκπροσωπεί επάξια! Είχε δε το θράσος να απευθύνει ερωτήματα προς τις οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες φρόντισε να είναι απούσες!
Είπε ακόμα ότι τα κορόιδα οι Ιταλοί στέλνουν τα σκουπίδια στο Βόλο γιατί εκεί υπάρχει «φόρος ταφής». Γιατί όμως δεν τα καίνε εκεί αφού δεν υπάρχει φόρος πυράς; Ποιόν νομίζει ότι «δουλεύει» ο κ. Φάμελλος; Είπε ότι η Ελλάδα ευτυχώς κάνει ανακύκλωση, αλλιώς θα καίγονταν «σύμμεικτα» απορρίμματα. Πού άραγε την είδε την ανακύκλωση στην Ελλάδα, όταν κρατάει στα συρτάρια του ψηφισμένο νόμο, δηλαδή το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και η ανακύκλωση (ο ίδιος το είπε) είναι 15-17%!. Και τί άλλο εκτός από «σύμμεικτα», σκουπίδια περιείχε το φορτηγό που σταμάτησαν οι πολίτες, όταν κατά την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας περιείχε 70-80% πλαστικό; Πώς δε ήταν δυνατόν, όπως ισχυρίστηκε, να ήταν το υλικό αυτό στο πλοίο RDFκαι μετά σκουπίδι, όπως αποκαλύφτηκε; Αναφέρθηκε επιλεκτικά, ο απίστευτος κύριος Φάμελλος, στη μελέτη Χριστόλη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για να τεκμηριώσει ότι δεν είναι δεδομένη η σύνθεση του RDF, ως προς την περιεκτικότητά του σε πλαστικό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που ισχυριζόμαστε, καιρό τώρα, ότι η ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια. Απέφυγε δε να αναφέρει ότι η ίδια η μελέτη, που επικαλέστηκε, αποδεικνύει ότι ψεύδεται ασυστόλως όταν ισχυρίζεται ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Γιατί το πρόβλημα, κατά τη μελέτη αυτή, είναι ακριβώς ο χρόνος ψύξης των απαερίων που δεν είναι δυνατόν να αγνοεί, όντας ο ίδιος χημικός μηχανικός.
Κύριε Φάμελλε να είστε σίγουρος ότι οι Βολιώτες δεν πείστηκαν από τη μονόπλευρη «ενημέρωση», την παραπληροφόρηση που μεθοδεύσατε και τα ψέματα που πάλι είπατε και αυτό θα το αντιληφθείτε σύντομα.

Related

ΒΟΛΟΣ 2970387380948808646

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item