ΔΑΣ ΟΤΑ: Προθάλαμος ιδιωτικοποιήσεων η εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού

Το γεγονός ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτη για να αντικαταστήσει τα φωτιστι...


Το γεγονός ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτη για να αντικαταστήσει τα φωτιστικά σώματα για 12 χρόνια, αποτελεί προθάλαμο απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει, στον πιο καλό μαθητή των μνημονιακών εγχειριδίων στην Τοπική Διοίκηση αναγορεύεται η Δημοτική Αρχή Βόλου με την πλήρη ιδιωτικοποίηση, στην ουσία, της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού, προς τέρψιν όλων των «ξεπουλημένων κυβερνήσεων», που κάποτε κατήγγελλε ο επικεφαλής της.
Σύμφωνα με την παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων, στη σύνταξη των αποφάσεων υιοθετεί αυτούσια «τσιτάτα» των περίφημων εργαλειοθηκών και δεξαμενών σκέψης που προδιαγράφουν τον μελλοντικό ρόλο του Δημοσίου και των Δήμων ειδικότερα, που έχουν στόχο ‘ένα επιτελικό κράτος, με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών βορά στις εργολαβικές ορέξεις.
«Πατώντας πάνω σε νόμους είτε προ, είτε μετά τα μνημόνια, αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υπηρετούν όμως τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εκχωρεί τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα, τύπου LED, έναντι 18.000.000 € για τα επόμενα 12 χρόνια μέσω ΣΔΙΤ, αντί να αναζητήσει τρόπους και χρηματοδότηση για την υλοποίησή της από την Υπηρεσία, με μικρότερο κόστος για τους δημότες. Εμπαίζουν μάλιστα τους Βολιώτες υποσχόμενοι κέρδη και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών την ώρα που βοά ο τόπος για την ΕΡΓΗΛ», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ.
Η παράταξη κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι φροντίζει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή «ζεστού» χρήματος στον ανάδοχο με την εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών και στέλνει τον φουσκωμένο λογαριασμό στα λαϊκά νοικοκυριά, προγραμματίζοντας παρόμοιες ενέργειες στην Καθαριότητα, το Πράσινο – που με τη βούλα του «Κλεισθένη Ι» γίνεται ανταποδοτικό – τη ΔΕΥΑΜΒ κλπ. και βάζει στον προθάλαμο της απαξίωσης και εν τέλει της ιδιωτικοποίησης, μέσω και της προωθούμενης αντιδραστικής αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, τις δημοτικές υπηρεσίες, στρώνοντας το χαλί ακόμη και για απολύσεις.
Αφού κατηγορεί την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων για αφωνία, η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου και όλης της Μαγνησίας και τα Δημοτικά Συμβούλια να μην αποφασίσουν την εκχώρηση-ενεχυρίαση των ανταποδοτικών τελών στους επιχειρηματίες.

Related

ΒΟΛΟΣ 3712587900008963718

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item