Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Προσχηματική η συζήτηση στη Βουλή

Με επιστολή της προς τους βουλευτές που θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος τη...


Με επιστολή της προς τους βουλευτές που θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών επισημαίνει ότι έχει αποκλειστεί η κοινωνία των πολιτών από το διάλογο στο ναό της δημοκρατίας για το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κύριοι και κυρίες βουλευτές,
σήμερα συνεδριάζετε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα την καύση εναλλακτικών καυσίμων στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία και προς ενημέρωσή σας έχουν κληθεί μεν οι εκπρόσωποι των τσιμεντοβιομηχάνων, όχι όμως οι εκπρόσωποι μιας ολόκληρης κοινωνίας που αντιδρά στην καύση. Γνωρίζετε ότι στον Βόλο πάνω από 10.000 πολίτες και πάνω από 100 φορείς έχουν υπογράψει κατά της καύσης εναλλακτικών καυσίμων και σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και στις 5 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πόλη με βασικό αίτημα την απόρριψη της καύσης και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου; Σας βρίσκει σύμφωνους η απουσία εκπροσώπησης αυτής της τόσο μεγάλης μερίδας μιας κοινωνίας που διαμαρτύρεται στα σχέδια του ΥΠΕΝ, του κ. Φάμελλου και της τσιμεντοβιομηχανίας; Ποιος ευθύνεται για τον αποκλεισμό της κοινωνίας των πολιτών από το διάλογο μέσα στο ναό της δημοκρατίας;
Κύριοι και κυρίες βουλευτές,
αν σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε γιατί η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε και τάσσεται κατά της καύσης από την ΑΓΕΤ, παρακαλούμε να μας καλέσετε σε διάλογο. Αν σας ενδιαφέρει η αντιπρότασή μας, είμαστε στη διάθεσή σας. Διαφορετικά, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όλα είναι προσχηματικά και ότι στη Βουλή δίνεται βήμα διαλόγου επιλεκτικά.
Με εκτίμηση,
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων»
Στοιχεία μετρήσεων για τον ολικό οργανικό άνθρακα
Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλο ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών επισήμανε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί σε όλα τα μέτωπα. Θα απαντήσουμε δυναμικά. Επιπλέον ανέφερε ότι ήδη έχει στα χέρια της τις μετρήσεις για τον ολικό οργανικό άνθρακα των προηγούμενων ετών ενώ αναμένει και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είχε καταθέσει η ΑΓΕΤ ζητώντας να αυξηθούν τα όρια του συγκεκριμένου ρύπου. «Η μελέτη και των δύο στοιχείων θα ενισχύσει το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων μας κατά της καύσης απορριμμάτων» τόνισε.

Related

ΒΟΛΟΣ 4158349331149001711

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item