Μπέος μενόμενος στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ – Απέπεμψε τον αναπληρωτή διευθυντή της Επιχείρησης

Επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία εισέβαλε μενόμενος ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοινώνοντας ...Επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία εισέβαλε μενόμενος ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοινώνοντας μάλιστα, την αποπομπή από τη θέση του, του αναπληρωτή διευθυντή της Επιχείρησης, κ. Τζίνη.
Αφορμή η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για τους χειρισμούς που έγιναν στο θέμα της ΕΡΓΗΛ και οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πλευρά τους στα όσα ο δήμαρχος τους καταλογίζει, υποστηρίζοντας ότι με ενέργειες και διεκδικήσεις τους, στρέφονται οι ίδιοι κατά της Επιχείρησης.
Η οργή του δημάρχου εστιάστηκε στο πρόσωπο του αναπληρωτή διευθυντή, για τον οποίο θεώρησε ότι, μη διαχωρίζοντας τη θέση του από τις ανακοινώσεις και τα λεγόμενα της Διοίκησης του Συλλόγου, ουσιαστικά συντάσσεται με αυτούς.
Ο αντικαταστάτης του κ. Τζίνη θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ μέχρι τότε, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Από την οργή του κ. Μπέου δεν ξέφυγε, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς εναντίον του οποίου εξαπέλυσε προσωπικούς χαρακτηρισμούς του  τύπου πως «αν κυβερνούσε αυτός την πόλη, θα την είχε καταστρέψει». Η στάση του αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πατσιαντά, ο οποίος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησε από την συνεδρίαση.
«Εμείς διοικούμε, όχι εσείς»
Ο Αχ. Μπέος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η δημοτική αρχή διοικεί και όχι οι εργαζόμενοι και η εταιρεία δεν τους ανήκει. “Που ήσασταν όταν η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη πλήρωνε ένα εκατομμύριο ευρώ στην ΕΡΓΗΛ; Γιατί δεν εκδώσατε ανακοίνωση. Που ήσασταν όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου όπου ουδέποτε προσκομίστηκαν αντιρρήσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”. Επιπλέον επιτέθηκε και στα υπηρεσιακά στελέχη που δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να ζητήσουν αλλαγή τιμολογίου από τη ΔΕΗ για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος της επιχείρησης. “Ποιόν περιμένετε να κάνει την αίτηση; Το δήμαρχο;”
Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης θα ερχόταν αυτό της παύσης από τα καθήκοντά του ως αναπληρωτή διευθυντή, του κ. Τζίνη και απευθυνόμενος στον ίδιο του είπε. “Όταν είστε υπάλληλο κ. Τζίνη και δεν παίρνετε διαφορετική θέση από αυτή των εργαζομένων που ήταν και αρλούμπες, τότε δεν μπορείτε να έχετε αυτή τη θέση. Δεν θα μας κάνουν εμάς κουμάντο 100 εργαζόμενοι. Παύεστε από τη θέση σας”.
Το λόγο προσπάθησε να πάρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιχείρηση Βάιος Ζεμπέογλου αλλά δεν του επέτρεπε να μιλήσει ο κ. Μπέος, ο οποίος συνεχώς ανέβαζε τον τόνο της φωνής του. Έπρεπε να πείτε ευχαριστώ στο μαλάκα που σας μιλάει αντί να εκδίδετε  ανακοινώσεις του .… Η ΔΕΥΑΜΒ ήταν μια  χαμένη υπόθεση και μέχρι τώρα δεν μιλούσε κανένας. Ποτέ δεν εκπροσωπήθηκε όπως έπρεπε να εκπροσωπηθεί. Ως εκ τούτου δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι μαζί σας”.
Επιπλέον, απευθυνόμενος στον κ. Ζεμπέογλου που προσπαθούσε να αναφερθεί σε παρεμβάσεις των εργαζομένων, του είπε “αφήστε τις διαβουλεύσεις αυτές του….για τον κ. Πατσιαντά. Εμείς αποφασίζουμε”.
Το λόγο ζήτησε ο κ. Πατσιαντάς ο οποίος ζητούσε από το δήμαρχο να σταματήσει γιατί παρεκτρέπετε, αλλά έλαβε την απάντηση, “Υπάρχει Θεός στο Βόλο. Τι θα τραβούσε αυτή η πόλη αν έβγαινες εσύ δήμαρχος μαζί με τον Κανελή και τον άλλο τον μαλλιά…”.
Ο κ. Πατσιαντάς, ιδιαίτερα ενοχλημένος, δήλωσε ότι αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που πέρασαν κατά πλειοψηφία.

Related

Sticky 3908434198764485905

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item