Μήνυμα Μεϊκόπουλου για την ημέρα εορτασμού της εθνικής αντίστασης

73 χρόνια συμπληρώνονται από τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την αντιφασιστική νίκη των λαών ενάντια στις δυνάμεις του ναζισμού κα...


73 χρόνια συμπληρώνονται από τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την αντιφασιστική νίκη των λαών ενάντια στις δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού.
Στη χώρα μας αναπτύχθηκε ένα από τα πιο οργανωμένα κινήματα αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, το οποίο με κύριο βραχίονα το ΕΑΜ,  είχε ως πρόταγμα  την “ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά” με εκατοντάδες αγωνιστές να δίνουν τη ζωή τους.
Δεν ξεχνάμε τη ναζιστική βία, το Ολοκαύτωμα και τις διώξεις των εβραϊκών κοινοτήτων, τις διώξεις των κομμουνιστών, τη μαζική εξόντωση των Ρομά. Ειδικά σήμερα, που το σύννεφο της ακροδεξιάς, της μισαλλοδοξίας και των νοσταλγών των φαντασμάτων του παρελθόντος κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι μνήμες της Αντίστασης εμφανίζονται πιο επίκαιρες από ποτέ.
Αποτίουμε φόρο τιμής  σε όσους αντιστάθηκαν στο τέρας του ναζισμού, σε όσους μαρτύρησαν στις φυλακές και στα στρατόπεδα των ναζί. 

Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου προτάσσοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του σεβασμού στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Related

ΒΟΥΛΗ 2939601776415970439

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item