Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: Όλοι οι Βολιώτες στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου

Με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στο μεθαυριανό συλλαλητήριο ενάντια στην καύσ...


Με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στο μεθαυριανό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση rdf από την ΑΓΕΤ.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η πόλη του Βόλου πρέπει μεθαύριο το Σάββατο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν δέχεται να υπονομεύεται η υγεία της προκειμένου για τα κέρδη της ΑΓΕΤ. Η ΑΓΕΤ έχει πάρει άδεια να καίει 200.000 τόνους RDF και 150.000 τόνους πετ κωκ, μετατρέποντας σε κόλαση την ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου. Οι καρκινογόνες ουσίες που θα εκπέμπονται, δηλαδή διοξίνες, φουράνια, πτητικός υδράργυρος και θάλλιο, απειλούν ευθέως την υγεία των πολιτών. Είναι γνωστό ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι ακατάλληλες για την καύση σκουπιδιών, ενώ το εργοστάσιο αυτό είναι κυριολεκτικά μέσα στην πόλη. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι αδύνατον να προστατέψουν τους πολίτες.
            Μην ξεχνάμε ότι πριν ένα μήνα η ΑΓΕΤ πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» όταν το υλικό που μετέφεραν τα φορτηγά στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, το οποίο ήρθε με πλοία από την Ιταλία, απεδείχθη από τις ανακοινώσεις της ίδιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι ήταν κατά κύριο λόγο πλαστικό. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αυτό που δεν δέχονται οι Ιταλοί να καίνε, πρέπει να καίγεται στην ΑΓΕΤ; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι πρέπει ο Βόλος να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών για να κερδίζει η ΑΓΕΤ; Εάν οι καρκινογόνες ουσίες διαχυθούν στο ευρύτερο περιβάλλον του Βόλου θα αποτελέσουν πλήγμα όχι μόνο στην υγεία των πολιτών, αλλά και στην οικονομία της περιοχής, αφού θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στα προϊόντα του δευτερογενή τομέα, τον τουρισμό, τις τιμές των ακινήτων και στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

            Ο Βόλος το Σάββατο θα πει ένα ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Όλοι οι Βολιώτες θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο.  

Related

ΒΟΛΟΣ 4595256085215532866

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item