Επιστολή ΠΑΝΔΟΙΚΟ στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την ΑΓΕΤ

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής: Προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Πε...


Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής:


Προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής
Δια της Προέδρου κυρίας Κατερίνας Ιγγλέζη

Κοινοποίηση: α) Πρωθυπουργό κ. Αλέξη  Τσίπρα
                        β) Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση
                        γ) ΜΜΕ

Πληροφορηθήκαμε ότι, αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, συνεδριάζει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα την καύση εναλλακτικών καυσίμων στις τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας μας. Η «ενημέρωση» πρόκειται να γίνει από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, πλειάδα υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, συμβούλων κλπ. του κ. Υπουργού, επίσης και της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος!
Τη συνεδρίαση αυτή θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες για να «ενημερωθούν» για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που άπτεται της υγείας πολιτών. Πριν μερικές μέρες, στις 5 Μαΐου 2018, χιλιάδες πολίτες του Βόλου διαδήλωσαν ενάντια στην καύση «εναλλακτικών καυσίμων» (σκουπιδιών δηλαδή, όπως απέδειξαν οι πολίτες που ακινητοποίησαν φορτηγό που μετέφερε υλικό προς καύση στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ την 1/4/2018). Αυτοί οι πολίτες και όσοι άλλοι βρίσκονται κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες, ή έχουν άλλη άποψη για το θέμα αυτό, δεν θα έχουν λόγο στην ενημέρωση της Επιτροπής σας. Συγκεκριμένα δεν έχει προσκληθεί το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), ούτε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία; Μαγνησίας, ούτε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, που οργάνωσε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Βόλο.
Θεωρούμε τη διαδικασία αυτή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής «στημένη», για να περάσει τις θέσεις του και να τις προβάλει ακωλύτως ο αν. Υπουργός κ. Φάμελλος, χωρίς τον αντίλογο όσων έχουν άλλη άποψη. Θεωρούμε τη συνεδρίαση αυτή μνημείο αντιδημοκρατικότητας και παραπληροφόρησης, αποτελεί δε πρόκληση για τα αισθήματα όσων διαδήλωσαν, της κοινωνίας του Βόλου, αλλά και ευρύτερα.

Με εκτίμηση
Η Επταμελής Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Related

ΒΟΛΟΣ 4547724912391018595

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item