Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά του RDF: Είμαστε χιλιάδες! Ακούει κανείς;

Μαζική ήταν η συμμετοχή και ξεκάθαρο το μήνυμα των φορέων και των πολιτών που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο της 5 ης Μάη κατά της καύ...Μαζική ήταν η συμμετοχή και ξεκάθαρο το μήνυμα των φορέων και των πολιτών που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο της 5ης Μάη κατά της καύσης σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ και κατά της μονάδας παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου. Οι χιλιάδες Βολιώτες που διαδηλώσαμε δείξαμε ότι ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλος ούτε η εταιρεία μπορούν να μας πείσουν για την ασφάλεια και τη χρησιμότητα της καύσης και αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τις καταστροφικές για την υγεία μας δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην ΕΕ και στο λόμπυ των τσιμεντοβιομηχάνων, ειδικά όταν αυτές πλασάρονται σαν εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα των απορριμμάτων και ως συμβολή στην κυκλική οικονομία και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οι πολίτες είπαμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην καύση των απορριμμάτων από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Θεωρούμε υποκριτικές τις οποιεσδήποτε υποσχέσεις για ελέγχους και αυστηροποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού. Όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια μας. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλούς καύσης. Λέμε ΟΧΙ στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου, διότι δεν επιθυμούμε να παίξουμε το ρόλο του θεατή σε ένα στημένο παιχνίδι.
Οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα πρέπει να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση αν στηρίζουν το λαό που τους εξέλεξε ή τα κυβερνητικά σχέδια για μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα έπρεπε να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και κυρίως πριν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους.
Επίσης, ζητάμε να ενημερωθεί ο λαός του Βόλου για την τύχη του φορτίου που αποκαλύφθηκε από την Επιτροπή Πολιτών την 1η Απριλίου 2018 και οι αναλύσεις του δείγματος της Περιφέρειας απέδειξαν ότι ήταν επικίνδυνο. Θέλουμε να μάθουμε αν δεσμεύτηκε ή αν κάηκε από την εταιρεία.
Ήρθε η ώρα να μας λάβουν όλοι υπόψη τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τέλος στις υπεκφυγές!
Διεκδικούμε μια αξιοπρεπή διαβίωση στον τόπο μας! Είμαστε χιλιάδες και δεν υποχωρούμε!

Related

ΒΟΛΟΣ 5932297711923658285

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item