Αποκτούν στέγη οι "Ίωνες" του Βόλου

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και την πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών, κ...


Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και την πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών, κ. Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου, το συμβόλαιο παραχώρησης οικοπέδου για την ανέγερση του Κέντρου της Εστίας, στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για κτίριο 500 τ.μ. περίπου, το κόστος για την ανέγερση του οποίου ανέρχεται σε 870.000 ευρώ και αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η πρόεδρος των «Ιώνων» κ. Άννα Πιτσιάβα – Παπανικολάου
«Η σημερινή ημέρα, για μας τους Ίωνες, είναι μεγάλη ημέρα ιστορικής σημασίας. Νιώθουμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση γιατί ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Αυτό άλλωστε ήταν και το όραμα της αείμνηστης προέδρου,  Άννας Αϊβαζόγλου: η στέγη των Ιώνων» τόνισε συγκινημένη, η κ. Πιτσιάβα και πρόσθεσε πως το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού θα στεγάσει την ιστορία, τις δράσεις και όλη την πολιτισμική κληρονομιά των μικρασιατών που ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες ίδρυσαν τον προσφυγικό συνοικισμό στη Ν.Ιωνία.
«Το κτίριο αυτό θα σηματοδοτεί την προσφυγούπολη. Θα αποτελεί σύμβολο της προσφυγομάνας Ν.Ιωνίας και σύγχρονη κιβωτό που θα διαφυλάξει και θα διατηρήσει τις αξίες, τα ιδεώδη, τις παραδόσεις και την ιστορία και θα τα μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, συμπληρώνοντας πως το οικόπεδο αυτό αγοράστηκε το 2007 αλλά παρέμενε αναξιοποιήτο καθώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα έως ότου ο καλός φίλος των Ιώνων, αείμνηστος Σάββας Μεντεκίδης πρόσφερε την οικονομοτεχνική μελέτη περίληψης της οποίας παρουσίασαν στον κ. Αγοραστό στις αρχές του 2014.
«Από τότε άρχισε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και τόσο ο κ. Αγοραστός και η κ. Κολυνδρίνη μας στήριξαν για να ξεπεράσουμε κάποιες δυσκολίες. Το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Εκ μέρους της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες» να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας στον κ. Αγοραστό και Κολυνδρίνη που χωρίς τη δική τους συμβολή το έργο της ανέγερσης των Ιώνων θα ήταν απραγματοποίητο» κατέληξε η κ. Πιτσιάβα.

Related

ΒΟΛΟΣ 1873913764018389083

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item