Μήνυμα Σωκράτη Σαβελίδη για μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές

Μήνυμα με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμών των Πανελλαδικών εξετάσεων έστειλε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας...


Μήνυμα με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμών των Πανελλαδικών εξετάσεων έστειλε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης. Ο κ. Σαβελίδης τονίζει προς τους μαθητές ότι άσχετα με τη σημερινή τους επιτυχία ή αποτυχία, » εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να στοχέψετε ψηλά ή να συνεχίσετε να στοχεύετε ψηλά».
«Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια» είχε πει ο Les Brown κάποτε. Κι αυτό ακούγεται μέχρι τις μέρες μας ως μια νεανική έκφραση, μια νεανική συμβουλή, μια νεανική παρότρυνση.
Αγαπημένοι μας μαθητές, ξέρετε ότι σας αποκαλούμε μαθητές κι ας αποφοιτήσατε, επειδή για μας τους καθηγητές σας πάντα θα είστε οι μαθητές μας κι εμείς πάντα θα είμαστε οι δάσκαλοί σας.
Αγαπημένοι μας μαθητές λοιπόν, σήμερα ενημερωθήκατε για το αποτέλεσμα τον κόπων σας. Πιθανό να είστε ευχαριστημένοι με τους εαυτούς σας, πιθανό και να μην είστε. Ίσως αυτό να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία.
Σημασία έχει να στοχεύεις ψηλά, να στοχεύεις στο φεγγάρι των ονείρων σου, να στοχεύεις στον ουρανό των προσδοκιών σου. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για σένα και για όλους.
Φαίνεται ότι μια επιτυχία δεν αρκεί και μία αποτυχία δεν εμποδίζει. Αρκεί να έχει προσδιοριστεί ο Σκοπός, να καθοριστεί ο Στόχος. Η επίτευξη του Σκοπού είναι η επιτυχία κι αυτή δεν εξαρτάται από ένα γεγονός ή ένα αποτέλεσμα όπως το σημερινό.
Αγαπημένοι μας μαθητές,
άσχετα με τη σημερινή σας επιτυχία ή αποτυχία εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να στοχέψετε ψηλά ή να συνεχίσετε να στοχεύετε ψηλά. Στο στόχο που θέσατε χθες ή στο στόχο που θα θέσετε σήμερα.
Και ποτέ μη ξεχάσετε ότι υψηλός στόχος είναι ο στόχος που, όταν επιτευχθεί, θα σας δώσει τη δυνατότητα να υπηρετήσετε και να προσφέρετε. Να υπηρετήσετε τον άνθρωπο και να προσφέρετε στο συνάνθρωπο και την κοινωνία. Κι αυτή η επιτυχία σας μπορεί να μη σας πάει στο φεγγάρι, αλλά σίγουρα θα σας ανεβάσει στ’ αστέρια», επισημαίνει στο μήνυμά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Related

ΒΟΛΟΣ 1797632589583905792

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item