Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: Τώρα θυμήθηκαν το Πήλιο;

Σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επισημαίνει: "Αφού «ασέλγησαν κατ’ εξακολούθησιν» πά...


Σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επισημαίνει:
"Αφού «ασέλγησαν κατ’ εξακολούθησιν» πάνω στο «σώμα» του Πηλίου, αφού δεν αντέδρασαν όταν παράνομα επεκτάθηκαν τα όρια των οικισμών του Πηλίου ώστε να ενώνονται χωριά μεταξύ τους, όταν κάθε γη υψηλής παραγωγικότητας μετατράπηκε σε οικόπεδο, όταν το Πήλιο άρχισε να γεμίζει με «οριζόντιες πολυκατοικίες», τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» γιατί ακυρώνεται, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η «ανάπτυξη του Πηλίου». Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το Πήλιο σώθηκε, από το «μπαράζ» του χτισίματος των οριζόντιων πολυκατοικιών, μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης. Ποια είναι άραγε η ανάπτυξη του Πηλίου τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια;
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδίωξε και πέτυχε, να σταματήσει μια ανοιχτή πληγή στο Πήλιο, με τη μορφή των οριζόντιων πολυκατοικιών. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι «ασέλγησαν» πάνω στο Πήλιο, ας δουν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας πρωτοτυπίας της χώρα μας, δηλαδή της εκτός σχεδίου δόμησης, ας δουν τις παραβιάσεις του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών του Πηλίου και ας σκεφτούν αν το μέλλον είναι σύμφωνο με την «ανάπτυξη», όπως την αντιλαμβάνονται οι υπερασπιστές της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην ήπια ανάπτυξη του Πηλίου, της Μαγνησίας και της χώρας μας, γιατί το μόνο κεφάλαιο της Ελλάδας, που έχει σίγουρα προβολή στο μέλλον, είναι η διατήρηση τους περιβάλλοντος αλώβητου από τους αναπτυξιομανείς. Ας δούμε ότι η περισσότερο αναπτυσσόμενη «βιομηχανία» στη χώρα μας είναι πλέον ο τουρισμός."

Related

ΒΟΛΟΣ 4619619783942784795

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item