Στην αναμονή οι αιτήσεις για επιδόματα συμπαράστασης ατόμων με αναπηρία

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την   Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγ...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση των επιδομάτων συμπαράστασης ατόμων με αναπηρία. 
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση των επιδομάτων συμπαράστασης ατόμων με αναπηρία, καθώς εκκρεμούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι για όσες  περιπτώσεις από τους εν δυνάμει δικαιούχους έχουν συνταξιοδοτηθεί. 
Οι οικογένειες των ατόμων αυτών που έχουν πιστοποιημένη αναπηρία αποβλέπουν στο επίδομα συμπαράστασης, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα, ιδιαίτερα για εκείνες τις περιπτώσεις που η ιατροφαρμακευτική δαπάνη είναι κοστοβόρα και επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. 
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των δικαιούχων προς τις υπηρεσίες της Πρόνοιας, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως, όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία συνταξιοδότησης με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, θα πρέπει να περιμένουν, διότι εκκρεμεί η έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων».  

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας, στηλιτεύοντας την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση αναφορικά με την απόδοση των επιδομάτων συμπαράστασης στα άτομα με αναπηρία, ζητά από την αρμόδια υπουργό να μεριμνήσει για την επίσπευση της έκδοσης των ερμηνευτικών εγκυκλίων του περιβόητου «Νόμου Κατρούγκαλου», που εξαιτίας του ταλαιπωρούνται τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και οι νόμιμοι συμπαραστάτες τους.  

Related

ΒΟΥΛΗ 1920295555691621680

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item