Ολοκληρώθηκε η 1η Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

Με την γιορτή λήξης, την Κυριακή 1/7, ολοκληρώθηκε η 1 η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, στις εγκαταστάσεις της τοπ...


Με την γιορτή λήξης, την Κυριακή 1/7, ολοκληρώθηκε η 1ηκατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, στις εγκαταστάσεις της τοπικής μας Εκκλησίας. Στην πρώτη περίοδο, που ονομάστηκε «Κοινωνία Αγίων», συμμετείχαν 100 αγόρια, απόφοιτοι της Γ΄,Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού, υπό την αρχηγία του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, τον οποίο πλαισίωσαν περί τα 30 στελέχη.  
Στην γιορτή λήξης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςκαι πλήθος γονέων και συγγενών των μικρών κατασκηνωτών, οι οποίοι εισέπραξαν τον ενθουσιασμό και τις πρώτες εντυπώσεις των παιδιών τους από την έντονη κατασκηνωτική εμπειρία. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η Αγιότητα δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Είναι αυτό που ο Θεός θέλει από εμάς, να είμαστε δικοί Του. Τα παιδιά σας έμαθαν εδώ τί σημαίνει άνθρωπος του Θεού. Στην κατασκήνωση επιδιώκουμε τα παιδιά σας να έχουν προϋποθέσεις πνευματικές και εφόδια στην ζωή τους. Ο χώρος αυτός είναι προστατευμένος από τους Αγίους, τον Άγιο Λαυρέντιο, τον Άγιο Απόστολο τον Νέο, δίνει τις προϋποθέσεις ν’ αγαπήσουμε την φύση και να μάθουμε να ζούμε σε κοινωνία και συνεργατικό πνεύμα…».
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της κατασκήνωσης, που είναι καρποί της και μαθαίνουν την ευθύνη της ηγεσίας και την διαχείριση ανθρώπων. Ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην τοπική μας Εκκλησίας και τους κάλεσε να συνεχίσουν την κατασκήνωση στο σπίτι, «ούτως ώστε, όσα έμαθαν εδώ τα παιδιά σας να γίνουν πράξη ζωής μέσα στο σπίτι. Κρατείστε τον θησαυρό που πήραν εδώ τα παιδιά σας και πολλαπλασιάστε τον…».
Από σήμερα 2/7, έως την Δευτέρα 9/7, θα εξελιχθεί η 2ηκατασκηνωτική περίοδος, στην οποία συμμετέχουν κορίτσια των τάξεων Γ΄,Δ΄,Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, υπό την αρχηγία του π. Βασιλείου Αδάμκαι των συνεργατών του.

Related

ΒΟΛΟΣ 1730810467201559702

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item