Πιστοποίηση 21 εθελοντών σε δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία

Σε μία λιτή τελετή που έγινε σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις πιστοποίησης για τη δασοπροστασία  και τ...


Σε μία λιτή τελετή που έγινε σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις πιστοποίησης για τη δασοπροστασία  και τη δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση, σε 21 εθελοντές και εθελόντριες τεσσάρων εθελοντικών ομάδων που εκπαιδεύτηκαν από πυροσβέστες για δεκαπέντε ημέρες.
Πρόκειται για εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) και του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού.
Την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελούν γενικότερα οι εθελοντές στο έργο της πυρόσβεσης εξέφρασε ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, πύραρχος Χαρ. Πόζογλου και επισήμανε ότι είναι σημαντική η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και εκ μέρους των εθελοντών, λέγοντας ότι επιτυχή επέμβαση σε ένα συμβάν δεν είναι μόνο η γρήγορη προσέγγιση και καταστολή της πυρκαγιάς, αλλά και η ασφαλής επιστροφή όλων των εμπλεκομένων.
Σύμφωνα με τον πύραρχο, οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ν. Μαγνησίας, έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, διάθεση για συμμετοχή στον αγώνα που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου, κάθε καλοκαίρι, για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου αυτής της πανέμορφης γωνιάς της Ελλάδας.
Επιπλέον οι εθελοντές συμβάλλουν σε τομείς όπως η επιτήρηση των δασικών εκτάσεων με περιπολίες, όπως η μεταφορά υλικών στο σημείο της πυρκαγιάς, η βοήθεια στην ασφαλή προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων και ο αποκλεισμός από την κυκλοφορία ευαίσθητων δασικών περιοχών σε μεγάλο δίκτυο επικινδυνότητας.

Related

ΒΟΛΟΣ 7137514211396638264

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item