Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για 300 κατοίκους της Αλοννήσου από την Πνευμονολογική Κλινική

Στις 4 Ιουλίου κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας πρόκειται να εγκατασταθεί στην Αλόννησο μέχρι την 11...


Στις 4 Ιουλίου κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας πρόκειται να εγκατασταθεί στην Αλόννησο μέχρι την 11η Ιουλίου  με σκοπό να διεξάγει σειρά ιατρικών εξετάσεων σε μόνιμους κατοίκους  του νησιού.
Η δράση έχει ως σκοπό τη διερεύνηση του επιπέδου υγείας του γενικού  πληθυσμού της Αλοννήσου και του κινδύνου που διατρέχουν οι κάτοικοι να  αναπτύξουν στο μέλλον διάφορα νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν κλινικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, οξυμετρία) και θα  πραγματοποιηθεί προσυμπτωτικός έλεγχος αναπνευστικών και καρδιολογικών  διαταραχών με τη συμπλήρωση επιστημονικών ερωτηματολογίων και εκτίμηση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο (ροχαλητό). Οι εξετάσεις θα  πραγματοποιηθούν χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.
Η δράση αυτή αναμένεται να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση υγείας των κατοίκων της Αλοννήσου και για τον κίνδυνο που διατρέχουν να αναπτύξουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών, Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου, καθώς και να προσφέρει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της γνωσιακής λειτουργίας του πληθυσμού, τις συνήθειες διατροφής (Μεσογειακή Διατροφή) και το κατά πόσο η κατάσταση υγείας τους επηρεάζει και σε ποιο βαθμό την εργασιακή απόδοσή τους. Τέλος, θα μελετηθεί η δυνατότητα πρόσβασης που έχουν οι κάτοικοι της Αλοννήσου στις Υπηρεσίες Υγείας. Η συσχέτιση των παραπάνω παραγόντων πρόκειται να προσφέρει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην εφαρμογή Πολιτικών Υγείας και στη διερεύνηση της ανάγκης εγκατάστασης Προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας στο νησί.
Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου σε συνεργασία με τον αγροτικό ιατρό κύριο Βαλάκο. Οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να επωφεληθούν των δωρεάν εξετάσεων μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας Αλοννήσου, το οποίο αποτελεί το κέντρο συντονισμού της δράσης στην Αλόννησο και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2424350208 (Ωράριο Επικοινωνίας: 09:00-14:00, Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια: Τσανικίδου Ευσταθία, Ψυχολόγος: Βασιλική Σταλιά).

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3715459436941976982

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item