Κολυνδρίνη για Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Διαίρει και βασίλευε"

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με δήλωσή της αναφέρεται στο σχέδιο για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. ...


Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με δήλωσή της αναφέρεται στο σχέδιο για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

"Ένα σχέδιο χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ερωτηθούν οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών και προεκλογικών σκοπιμοτήτων, είναι αυτό που αφορά στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Το απόφθεγμα "διαίρει και βασίλευε" ως πολιτική ατραπός στο μεγαλείο του και ο τοπικός αυτή τη φορά αυτοματισμός το αποκύημα. Επιβεβλημένο μέλημα μας η ποιοτική παροχή γνώσεων, έξω από ένα χρησιμοθηρικό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προάγει ανθρώπους κριτικά σκεπτόμενους με παιδεία και πολιτισμό! Στόχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής επιβάλλεται να είναι η ριζική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης από τα σπάργανα της και όχι τα κατ' επίφαση φτιασιδώματα που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν έριδες για θέματα άνευ ουσίας και άναρθρες κραυγές πάνω από ένα θνησιγενές σώμα. οι Θεσσαλοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποπέσουμε στην παγίδα ενός πολιτικού τεχνάσματος. Ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ο κάθε Νομός έχει δείξει δείγματα γραφής και για τη δυναμική του και για την εν δυνάμει υποστήριξη της εκπαιδευτικής του ανέλιξης. Το άναρχο ανακάτεμα της τράπουλας μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει και ξεπούλημα ίσως του Ελ. Βενιζέλος σε χαμηλότερη ακόμη τιμή, την ώρα που εμείς κάνουμε focus στα από το πουθενά νεοδημιουργηθέντα ζητήματα που μόνο επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργούν! Δωρεάν Παιδεία, κατάργηση της παραπαιδείας, αναδιάρθρωση του συστήματος εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, "έρευνα και καινοτομία", πτυχία αντίστοιχα με την αγορά εργασίας...είναι θέματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και όχι κάτω από το χαλί... Οι "μετακομίσεις" και το "κόψε ράψε" αποδείχτηκαν εν τοις πράγμασι παλαιοκομματικές τεχνικές που εμάς που εκπροσωπούμε ένα άλλο τρόπο και δίαυλο επικοινωνίας δε μας εκπροσωπούν! "


Related

ΒΟΛΟΣ 4731187474413860292

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item