Δεν μοριοδοτούν όσους υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις

Δεν προσμετράται η στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις για τους υποψήφιους φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων της προκήρυξης 6Κ/2...


Δεν προσμετράται η στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις για τους υποψήφιους φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων της προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. 
Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: "Η προκήρυξη 6Κ/2018 που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, εγείρει ορισμένα ερωτήματα για τα προσόντα επιλογής που αφορούν στο προσωπικό της Γ΄ Κατηγορίας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν μια από τις πεντακόσιες πενήντα επτά (557) θέσεις, του Κλάδου -Ειδικότητας: ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης.
Συγκεκριμένα, για την προκήρυξη 6Κ/2018 δεν θεωρείται προσόν και δεν μοριοδοτείται η στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις (Πεζοναύτες, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές), όπως και η θητεία Πενταετούς Υποχρέωσης. Η θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις προϋποθέτει εύρωστα, υγιή άτομα, ικανά να ανταπεξέλθουν σε απαιτητικές συνθήκες. Η κτήση του πτυχίου ΙΕΚ, ειδικότητας προσωπικού ασφαλείας ή φύλαξης μουσείων σε συνδυασμό με τη θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις θα λειτουργούσε επικουρικά ως προς την επιλογή των υποψηφίων. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιζόταν η σωματική καταλληλότητα και η μαχητικότητα των υποψήφιων υπαλλήλων, όπως ακριβώς προέβλεπε και η ανάλογη προκήρυξη του 2008".

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι η απόρριψη της μοριοδότησης της στρατιωτικής θητείας στις Ειδικές Δυνάμεις είναι αδικαιολόγητη και ζητά να ενημερώθει από τον αρμόδιο υπουργό, για ποιους λόγους δεν αξιολογήθηκε ως προσόν, όπως συνέβη και σε παλαιότερη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις ίδιες θέσεις. 

Related

ΒΟΥΛΗ 5239853262734150081

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item