Απαράδεκτη απόφαση η παύση λειτουργίας του ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να ενημερω...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να ενημερωθεί για την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), μια εβδομάδα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, "ερωτήματα γεννά η απόφαση του υπουργείου να διακόψει τη λειτουργία της συμβουλευτικής δομής επαγγελματικού προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ, μια εβδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων. 
Το ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας θα εντάσσεται πλέον στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) μαζί με το ΚΕΔΔΥ, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων.  
Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του υπουργείου, η τελευταία ημέρα λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής ήταν η Τρίτη, 10/7/2018, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτιών είναι η Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018.
Την τελευταία εβδομάδα λοιπόν πριν την τελική οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων, η συμβουλευτική δομή του ΚΕΣΥΠ στη Μαγνησία κατεβάζει ρολά, με απόφαση μάλιστα υπουργού. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται περίτρανα η προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις που έχουν άμεση επίδραση στη ζωή και το μέλλον των μαθητών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100 μαθητές επισκέφθηκαν το ΚΕΣΥΠ, αναζητώντας πληροφορίες για σχολές και τμήματα, των οποίων η επιλογή θα καθορίσει το μέλλον τους. Ο σωστός προσανατολισμός και η πρόσβαση στη σωστή πληροφόρηση μόνο θετικά θα επενεργούσε στους υποψήφιους σπουδαστές, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να λύσουν τις απορίες τους, αφού το ΚΕΣΥΠ πλέον δεν λειτουργεί. " καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας. 

Related

ΒΟΥΛΗ 1377432151332168169

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item